Untitled

Untitled

Aprecierea publicului și interesul echipelor participante au încurajat Primăria să mențină tradiția organizării festivalui culinar „Ceaunul și Grătarul” atât la Deta cât și la Opatița. Desfășurate la 2 săptămâni distanță, ambele evenimente s-au bucurat de succes și de preparate deosebite cum doar la noi se găsesc. Față de edițiile de anul trecut, numărul competitorilor înscriși la festivalul culinar s-a dublat.

La Deta, „Ceaunul și Grătarul” a ajuns la cea de-a noua ediție și a reunit un număr impresionant de 57 de echipe locale și internaționale. Pasionați de arta gătitului din Serbia și Ungaria au venit la festivalul nostru, confirmând încă o dată renumele dobândit prin excelenta organizare. Fiecare echipă participantă a încercat să impresioneze, să se remarce prin ținută, prin amenajarea cât mai originală a spațiului pentru gătit și nu în ultimul rând, prin preparatele culinare pregătite. Concurenții au prezentat gulașuri cu cartofi, cu găluște, cu varză cu carne de porc, cu carne de oaie, papricaș de pui, de cocoș, de porc, ciorbă de pește, sarmale, tocănițe, ciorbă și iahnie de fasole, purcel și miel la protap și multe alte bunătăți desprinse parcă din reviste. Fiind o competiție simbolică, primarul Petru Roman a felicitat toate echipele participante și le-a oferit o cupă și o diplomă cu locul I.

Organizată în Anul Centenarului, ediția din 2018 a fost una specială, programul evenimentului cuprinzând cele mai reușite momente artistice ale Ansamblurilor de dansuri populare ale Centrului Cultural Deta, cu accent pe multiculturalitatea care ne caracterizează pe noi, ca oraș. Publicul a urmărit dansuri populare românești, sârbești, maghiare și germane. Pe tot parcursul zilei, cei prezenti s-au putut delecta cu muzica asigurată de Orchestra de muzică populară a Centrului Cultural Deta și interpreții vocali Carla Luciana Voicu, Anita Barbu și Ianos Gheorghe.

La Opatița, competiția „Ceaunul și Grătarul” a pornit cu 26 de echipe, toate dornice să se impună, prin rețeta folosită și prin modul de prezentare în fața publicului. Pe lângă echipele din Opatița, au participat echipe din Deta, din localitățile învecinate, dar și de peste graniță, din Serbia. Gurmanzii au putut gusta gulașuri, papricașuri, fasole, găluște cu prune, ciorbă de burtă, ostropel de pui, miel în vas de lut și multe alte preparate delicioase. Organizat de asemenea cu însemnele Centenarului Marii Uniri, evenimentul a adus în fața publicului un program artistic cu Ansamblul de dansuri populare românești seniori a Centrului Cultural Deta. Artiștii au prezentat suite de dansuri specifice Banatului de câmpie și de munte și un dans de fete, toate cu o coregrafie asigurată de Cătălin Voicu, instructor coregraf. Orchestra de muzică populară a Centrului Cultural Deta împreună cu interpreții vocali Marius Preda și Carla Luciana Voicu au întreținut atmosfera cu melodii din folclor, până la sfârșitul evenimentului. La fel ca la „Ceaunul și Grătarul” organizat la Deta, primarul Petru Roman a felicitat toate echipele și le-a acordat diplome și cupe. (Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)

 

Related Post

Anunț Maracana 2021

Anunț Maracana 2021

Anunțăm cu bucurie ediția 2021 a Campionatului de minifotbal “Maracana”! Acesta se va desfășura începând…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support