8 iulie 2009 – Colectarea selectiva a deseurilor

8 iulie 2009 – Colectarea selectiva a deseurilor

Incepand cu data de 1 iulie a.c., prin Hotararea nr. 68/2009 a Consiliului local al orasului Deta, au fost majorate tarifele pentru serviciile de salubrizare  ale orasului astfel :

   -colectare si transportul gunoiului menajer de la persoane fizice – 6 lei/persoana/luna, inclusiv TVA ;

         -colectare si transportul gunoiului menajer de la persoane juridice – 60 lei/m3, inclusiv TVA.

     Aceastã masura a fost luata avandu-se in vedere faptul ca incepand cu data de 1 iulie 2009 groapa de gunoi de la Deta a fost inchisa deseurile menajere fiind transportate la groapa de gunoi a orasului Bocsa, judetul Caras-Severin. Contravaloarea depozitarii acestor deseurilor menajere, in suma de 20 lei/m3, va fi suportata din bugetul local.

     Deseurile reciclabile (hartie, plastic, metale, sticla) se vor colecta selectiv gratuit de catre operatorul de salubritate, urmand a fi valorificate firmelor specializate. Operatorul de salubritate are obligatia sa puna la dispozitia cetatenilor containerele necesare in vederea colectarii selective a acestor deseuri. Cetatenii vor depozita selectiv aceste deseuri numai in containerele puse la dispozitie pe strazi, in locurile special amenajate.

     Molozul si alte deseuri rezultate din constructii de la societatile si persoanele fizice din oras vor fi transportate de cãtre titulari si depozitate in groapa situata la fosta Tiglarie, in spatele fostei sectii mobila a S.C. PLAPAF S.A, din Calea Opatitei, in prezenta unui reprezentant al Primariei orasului Deta.

     Deseurile vegetale si crengile pana la diametrul de 8 cm, rezultate din gospodariile populatiei, vor fi transportate de catre titular in locuri special amenajate, urmand a fi tocate cu masina de taiat crengi a Primariei orasului Deta.

     Facem un apel catre societatile din oras, catre toti cetatenii orasului, de a respecta prevederile hotararii consiliului local, de a colecta selectiv deseurilor rezultate si de a le depozita numai in locurile stabilite.

     Depozitarea deseurilor in alte locuri decat cele stabilite atrage dupa sine sanctionarea persoanei in cauza, in conformitate cu art.3 din Hotararea nr. 33/21.04.2002 a Consiliului local al orasului Deta, cu amenda în suma de 500 lei.

    

Related Post

ANUNȚ

ANUNȚ

Programul de colectare a deșeurilor în orașul Deta și satul Opatița poate fi descărcat aici:…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support