ACTIVITĂȚILE ASOCIAȚIEI SENIORILOR DETA

ACTIVITĂȚILE ASOCIAȚIEI SENIORILOR DETA

  • Asociația Seniorilor din Deta a organizat excursii în zilele de 18, 20, 25 și 27 septembrie 2018, membrii săi vizitând două mânăstiri și stațiunea Moneasa. Prima vizită a fost la Mânăstirea Hodoș-Bodrog din județul Arad care a luat ființă în urma descoperirii unei icoane a Maicii Domnului cu Pruncul Isus. Tradiția ne istorisește cum un taur din turma unui păstor a scos cu coarnele dintr-o movilă de pământ Icoana „Făcătoare de minuni” a Maicii Domnului, pe acel loc credincioșii construind o bisericuță unde s-a păstrat icoana, acesta fiind doar începutul mânăstirii. Mânăstirea Hodoș-Bodrog a vegheat dintotdeauna la neobosita propovăduire a credinței creștine, ținând trează conștiința credincioșilor care frecventau acest sfânt așezământ în duminici și sărbători, dar mai ales cu ocazia hramului din 14 august și în Vinerea Mare când se face procesiune „Drumul Crucii”. A fost vizitată apoi Mânăstirea Feredeu, așezată la circa 30 de kilometri de municipiul Arad și la 3 kilometri de localitatea Șiria. Aceasta a fost ridicată de Mișcarea Oastea Domnului din cadrul bisericii ortodoxe între anii 1926-1932 lângă un izvor tămăduitor renumit din această zonă. Astăzi este mânăstirea de călugări și are două hramuri și anume Sfântul Ilie Tezviteanul al bisericii mai noi clădită în anul 1999 mai jos în Feredeul din Vale și Sfântul Gheorghe la cea cea ridicată la izvor, pe locul vechiului paraclis în Feredeul din Deal. Lângă mănăstire se află Monumentul Trăzniților, acesta fiind ridicat pe locul în care doi vizitatori au fost loviți de un fulger în anul 1937. După vizitarea celor două mânăstiri, seniorii au ajuns în stațiunea Moneasa unde au servit masa și au avut posibilitatea să se plimbe prin stațiune și împrejurimi. Climatul stațiunii este un factor terapeutic iar izvoarele de ape minerale conțin calciu, magneziu și sodiu fiind benefice pentru tratarea afecțiunilor sistemului nervos central și periferic, ale sistemului locomotor, unele afecțiuni ginecologice, nevroză astenică, reumatologie și boli asociate-nutriție.

 

  • Asociația Seniorilor Deta a participat cu 3 echipe la Festivalurile de Gătit „Ceaunul și Grătarul” la Deta și Opatița unde fiecare echipă a obținut locul I.

 

  • Asociația Seniorilor Deta se pregătește pentru Balul Seniorilor care va avea loc în data de 10 noiembrie 2018, eveniment la care se preconizează o participare masivă din rândul membrilor asociației.

 

Acțiunile noastre au fost o reușită și datorită sprijinului acordat de Petru Roman, primarul orașului Deta și cel al Consiliului local al orașului Deta, iar pe această cale, le transmitem mulțumirile noastre. (Președinte ASD Alexandru Voiculescu)

Related Post

Anunț Maracana 2021

Anunț Maracana 2021

Anunțăm cu bucurie ediția 2021 a Campionatului de minifotbal “Maracana”! Acesta se va desfășura începând…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support