ANSAMBLUL “SVETI NIKOLA DETA” ÎN JUDEȚUL MEHEDINȚI

Duminică 6 mai, Ansamblul “Sveti Nikola” Deta a participat la ”Sărbătoarea Liliacului” din comuna Ponoarele, județul Mehedinți.Sărbătoarea este cunoscută atât pentru cadrul deosebit în care se desfăşoară, Pădurea de liliac – rezervaţie unică în ţară, dar mai cu seamă datorită spectacolelor de muzică populară desfăşurate aici. Ansamblul “Sveti Nikola” Deta a fost invitat de către organizatori să se alăture galeriei impresionante de artiști de valoare care au evoluat pe scena sărbătorii de pe Valea Prisopului.
Ansamblul nostru a adus în fața publicului o suită de dansuri și cântece sârbești din zona Centrală a Serbiei, iar apoi au prezentat coregrafia „Zelen Bagrem”, cea care a adus ansamblului și orașului Deta premiul I la concursul județean Lada cu Zestre 2018. Peste 3000 de persoane prezente la eveniment au aplaudat cu admirație prestația artiștilor noștri, iar jurnaliștii s-au arătat interesați de prestația, evoluția și costumele purtate de membrii ansamblului “Sveti Nikola”. Pe lângă frumoasa misiune de reprezentare a orașului Deta, pentru Ansamblul “Sveti Nikola”, acest festival a fost o experiență din care a cules multă împlinire profesională, având bucuria să împartă scena cu Angelica Stoican, una dintre marile interprete de muzică populară  ale Olteniei. (Diana Tătărușanu)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support