Atenţie la arderea miriştilor!

Primăria oraşului Deta avertizează proprietarii de terenuri că incendierea, în scopul igienizării este interzisă, dacă nu se respectă condiţiile legale. Miriştile, stuful, tufărişurile sau vegetaţia ierboasă nu pot fi arse fără acceptul autorităţii de mediu şi făra informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă. Mai mult, arderea miriştilor şi a resturilor vegetale este strict interzisă dacă nu se impune ca o masură de carantină fitosanitară, pentru prevenirea răspândirii unor boli sau dăunători specifici. Agenţiile de protecţia mediului nu îşi vor da acceptul pentru incendierea terenurilor doar în scopul eliberării acestora de resturile vegetale rezultate în urma recoltării.
Sancţiuni
Arderea miriştilor, a stufărişului şi a vegetatiei ierboase, fără respectarea legii, se sanctionează conform legislaţiei privind protectia mediului, cu amendă contravenţională de la:
– 3.000 la 6.000 de lei (RON) pentru persoane fizice;
– 25.000 la 50.000 lei (RON) pentru persoane juridice.
Constatarea contraventiilor si aplicarea sanctiunilor se efectueaza conform art. 97 (1) de comisari si personae imputernicite din cadrul Garzii Nationale de Mediu, precum si de autoritatile administratiei publice locale si personalul imputernicit al acestora, conform atributiilor stabilite prin lege.
casetă
În cazul în care constaţi efectuarea vreunei acţiuni de incendiere a vegetaţiei şi a miriştilor, nu ezita să aduci imediat la cunoştiinţa autorităţilor responsabile aceste fapte.

Related Post

ANUNȚ

ANUNȚ

Programul de colectare a deșeurilor în orașul Deta și satul Opatița poate fi descărcat aici:…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support