Bal de Fărşang la comunitatea maghiară

Fărşangul este un amestec de distracţie, istorie şi buna-dispoziţie și își are originile în sărbătoarea care celebrează trecerea de la iarnă la primăvară, o perioadă în care totul pare realizabil şi posibil. Anual, la mijlocul lunii februarie, comunitatea maghiară din Deta sărbătoreşte acest eveniment, Fărșangul devenind deja o tradiţie în orașul nostru.
Veselia și voia bună au pus stăpânire pe seara de Fărșang 2015, momentele de divertisment fiind alternate cu cele de cântec și joc. Cele mai spectaculoase apariții le-au reușit membrii ansamblului de dansuri populare maghiare, Margaretta, care au impresionat toți participanții cu măștile haioase, însă realizate fără cusur. Alaiul colorat, asemănător celui de nuntă, condus de muzicanţi, preot, cantor, mire, mireasă, bocitoare și o pereche de beţivi, a întregit atmosfera de distracție și a îndeplinit toate cerințele astfel încât înmormântarea Fărșangului să fie dusă la bun sfârșit și în acest an. Sărbătoarea a fost urmată de tradiţionalul Bal de Fărşang unde toți cei prezenți au fost serviţi cu “Crofne”, delicioasa prăjitură tradiţională de Fărşang. Ne-au onorat cu prezenţa invitaţii noştri de la Csóka din Serbia şi domnul primar Petru Roman. Clara Stanciu.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support