Balul seniorilor din Deta

Într-o după-amiază de primăvară în care soarele şi picăturile de ploaie păreau a se juca cu noi, în ajunul Paştelui Mic, 21 aprilie, oraşul nostru era pregătit de sărbătoare. Asta dădeau de înţeles ţinutele care mai de care mai elegante şi cu bun gust ale doamnelor şi domnilor, trecuţi puţin de vârsta tinereţii, dar care au apărut în centrul oraşului cu un elan de bucurie şi entuziasm mai rar întâlnit în generaţia tânără.
Locul întâlnirii a fost în parc, la Sala de Conferinţe a oraşului, unde în jurul orei 16:00 sala urma să devină neîncăpătoare pentru cei 250 de membri ai Asociaţiei Seniorilor. Au avut un scop, să desfăşoare Balul Pensionarilor, o iniţiativă demnă de toată admiraţia şi respectul nostru. Astfel, am decis să îi sărbătorim pe cei care ne-au călăuzit paşii încă de la începutul vieţii, pe seniorii oraşului Deta cu care ne mândrim şi cărora le mulţumim pentru faptul că ne transmit altruism, dăruire, răbdare, afecţiune şi respect. Mesagerii folclorului bănăţean, păstrătorii tradiţiei şi a patrimoniului folcloric bănăţean, ansamblurile folclorice românesc, sârbesc şi maghiar, alături de Orchestra Casei de Cultură a oraşului Deta au realizat un spectacol în cinstea celor de la care am moştenit în mare parte această tradiţie. După spectacolul oferit, rândul de a urca pe scenă a fost al sărbătoriţilor lunii aprilie, moment în care domnul preşedinte al asociaţiei, Alexandru Voiculescu împreună cu domnul primar, Petru Roman i-a felicitat cum se cuvine, în timp ce toată sala s-a ridicat în picioare pentru a le cânta împreună cu orchestra tradiţionalul „La mulţi ani!”. A fost un moment emoţionant şi extrem de special, pentru că aceşti oameni au dat dovadă de respect şi au arătat faptul că un om trecut prin viaţă, multă şi intensă, are o profunzime a gândirii şi o demnitate pe care nu ţi le dă nici şcoala, nici o educaţie aleasă, ci doar anii care vin peste tine, cu ploi, noroi, dar şi un car de petale. În urma întregii experienţe pe care am petrecut-o alături de membrii Asociaţiei Seniorilor, reuşesc să completez renumitul proverb: „Cine nu are bătrâni să îşi cumpere”, datorită faptului că oraşul nostru îi are şi din acest motiv trebuie să îi mulţumim lui Dumnezeu, să îi preţuim şi să îi păstrăm. (Diana Tătăruşanu)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support