Bilanț la sfârșit de an pentru Centrul Cultural Deta

La sfârșitul lunii noiembrie, toți artiștii și persoanele implicate în activitatea Centrului Cultural Deta și-au dat întâlnire pentru a face un bilanț al activităților desfășurate în 2016. Centrul se mândrește cu Orchestra de muzică populară, Corul Mixt și cinci ansambluri de dansuri populare: românesc care lucrează pe trei generații, sârbesc structurat tot pe trei generații, maghiar, german și bulgar.În ultimele luni, nu doar numărul activităților culturale a crescut, ci și numărul membrilor fiecărui ansamblu, depășind în prezent 160 de persoane.
Am avut alături de noi invitați de seamă, oameni care susțin și participă efectiv la evenimentele culturale, reprezentanți ai principalelor instituții publice, cetățeni de onoare, reprezentanți ai minorităților conlocuitoare, consilieri locali, angajați ai Primăriei Deta, și nu în ultimul rând, oaspeți de peste hotare, din Serbia de la Coștei, cu care avem o bună colaborare în ceea ce privește activitățile culturale și sportive”, a spus Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta.
Seara a început cu prezentarea raportului de activitate, ocazie cu care au fost enumerate toate activitățile culturale desfășurate pe raza orașului Deta, dar și acțiunile fiecărei formații artistice individual și localitățile unde au reprezentat orasul nostru. A luat cuvântul și primarul Petru Roman care le-a mulțumit tuturor pentru efortul depus și i-a asigurat de sprijinul lui în continuare. Ziua de sărbătoare a Centrului Cultural s-a încheiat, așa cum le stă bine artiștilor și invitaților acestora, cu muzică, dans și multă voie bună.

Mulțumesc tuturor celor care activează în cadrul Centrului Cultural al orașului Deta pentru perseverența cu care au muncit, mulțumesc instructorilor coregrafi, coordonatorilor formațiilor artistice, întregului Consiliu Local care indiferent de culoarea politică a consilierilor a înțeles că nimic nu poate exista fără cultura, iar acesta nu poate cunoaște asccensiunea fără o finanțare adecvată. Mulțumesc în mod special conducerii Primăriei orașului Deta care, de ani de zile, a sprijinit necondiționat actul cultural”, a mai adăugat Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta. (L.L.)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support