Bugetul oraşului a fost votat în Consiliul Local

Bugetul local pentru acest an a fost aprobat prin votul consilierilor locali. În buget au fost prevăzute venituri de 9,7 milioane lei din care 5,9 milioane lei reprezintă venituri proprii.
Cheltuielile pe acest an sunt în valoare de 9,7 milioane de lei. În principal sunt prevăzute cheltuieli de 10 mii de lei pentru ordinea publică, 2,77 milioane lei au fost alocaţi pentru şcoală, 537 de mii de lei pentru grădiniţă, şi 80 de mii de lei pentru sănătate.
La capitolul cultură sunt prevăzuţi 801 mii lei, aceşti bani urmând să fie împărţiţi între bibliotecă, muzeu, casa de cultură a oraşului Deta, casa de cultură Opatiţa, asociaţia pensionarilor şi alte organizaţii neguvernamentale din oraş, dar şi pentru finanţarea diverselor activităţi sportive, a bisericilor şi pentru întreţinerea parcurilor şi a spaţiilor verzi.
Pentru asistenţă socială se vor cheltui peste 530 de mii de lei, aceşti bani fiind alocaţi pentru, creşă, cantina socială şi pentru ajutor social. Un alt capitol important prevăzut în buget este cel care se referă la locuinţe, servicii şi dezvoltare publică unde au fost prevăzuţi peste 1 milion de lei. Din aceşti bani se vor face lucrări de reparaţii la şcoli, se vor achita cheltuielile de gospodărire a oraşului şi se vor face reparaţii la fondul locativ.
Nu au fost uitate nici serviciile de salubritate sau reparaţiile la trotuare. „Bugetul pe acest an este puţin mai mic decât cel pe anul trecut dar sunt convins că vom reuşi să răspundem aşteptărilor locuitorilor şi vom găsi şi alte surse de finanţare pentru a începe noi proiecte importante pentru oraş“, a spus primarul oraşului Deta, Petru Roman.

Related Post

ANUNȚ

ANUNȚ

Potrivit Hotărârii Consiliului Local al Orasului Deta nr. 82 din data 30.05.2023, s-a aprobat declanşarea…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support