CADOURI CULTURALE LA SFÂRŞIT DE AN

Luna decembrie, luna cadourilor, a fost bogată în evenimente culturale pentru toate vârstele, o dovadă clară că Primăria oraşului Deta, Consiliul Local al oraşului Deta si Casa de cultură orăşenească Deta, s-au gândit la dumneavoastră oferindu-vă spectacole cultural-artistice, care sper că au adus un gram de bucurie şi linişte în perioada sărbătorilor de iarnă.
Seria de evenimente a început cu un concert de colinde susţinut de instrumentişti şi solişti de mare valoare ai Operei Române din Timişoara, dirijat de maestrul pentru concert la vioară Ovidiu Rusu, evoluând sub denumirea de Incanto Quartetto. Tot pentru publicul din Deta a fost organizat un spectacol caritabil în colaborare cu Agenţiile de modeling „Anka Star” şi „Evelyn Style” intitulat Spiritul Crăciunului, în cadrul căruia au încântat publicul voci cunoscute precum Alina Ştefănescu, Nelu Blidaru, Carmen Ienci, Dana Rădneantu, Oana Mogoja, Nicoleta Delinescu și Cristi Gagea. Spectacolul a fost întregit de Formaţia de dansuri populare româneşti a Casei de cultură orăşeneşti Deta care a prezentat două suite de dansuri populare din zona de pustă a Banatului. Nu a lipsit nici Moş Crăciun care a împărţit daruri tuturor copiilor şi persoanelor nevoiaşe aflate în sală.
Tot în luna decembrie, pe lângă evenimentul organizat de Uniunea Sârbilor din Deta, cu ocazia serbării Sfântului Nicolae pe rit vechi, tabloul multicultural a fost completat de spectacolul susținut de Formaţia de dansuri maghiare ,,Margaretta,, care au prezentat sceneta Naşterii Domnului nostru Isus, în limba maternă.
Programele artistice au culminat cu „Sărbătoarea Pomului de Crăciun”, eveniment ajuns deja o tradiţie pentru locuitorii oraşului Deta, urmat de un superb foc de artificii. Toate activitățiile lunii decembrie au fost posibile datorită implicării şi sprijinului Primăriei şi al Consiliului Local Deta, demonstrând încă odată interesul şi preocuparea pentru tot ceea ce înseamnă cultură, fapt pentru care îi mulțumesc în numele tuturor echipelor de organizatori. Ovidiu Ivancea, director Casa de cultură orăşenească Deta. 

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support