CEAUNUL ŞI GRATARUL OPATIŢA 2016

Șaisprezece echipe de bucătari s-au adunat pe platoul Casei naționale din Opatița pentru a participa la ediția din 2016 a festivalului gastronomic „Ceaunul și Grătarul – Opatița”. Și de această dată, oaspeții sârbi de la Coștei și Barite ne-au onorat cu prezența, pentru a urmări programul artistic și evoluția echipelor culinare din localitatea gazdă, din Deta și de la Denta. Pe o vreme destul de capricioasă, Orchestra de muzică populară a Centrului Cultural Deta şi îndrăgiţii interpreţi vocali Larisa Murariu, Andreea Pascotă, Alina Vintan şi Ianos Gheorghe au încins atmosfera cu melodii din folclorul bănăţean. Publicul prezent a avut parte de un spectacol artistic în cadrul căruia au evoluat Ansamblurile de dansuri populare romaneşti-tineret şi seniori, precum și Ansamblul de dansuri populare sârbeşti, toate cele trei ansamblurile aparținând Centrului Cultural Deta. Preparatele la ceaun, cu miros îmbietor și cu aspect impecabil, au fost evaluate de un juriu internaţional. În urma deliberării, primarul oraşului Petru Roman şi viceprimarul Adina Mateescu au înmânat o diplomă şi un trofeu fiecărei echipe, toate ocupând locul întâi. (Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support