Centrul Cultural Deta, invitat de seamă în țară și în străinătate

În cea de-a treia zi a Crăciunului, de Sfântul Ștefan, Centrul Cultural al orașului Deta a participat la un spectacol folcloric în localitatea Barite din Serbia. Alături de formațiile artistice locale, Ansamblul de dansuri populare românești tineret și seniori din Deta, Orchestra de muzică populară din Deta împreună cu îndrăgiții interpreți Cristian Gagea, Alina Vintan și Mihai Mardari au impresionat publicul cu o prestație care a stârnit aplauze îndelungi. Deschiderea programului artistic a fost realizată de către un grup vocal de copii fiind urmați de formația de dansuri populare românești din localitate. Ansamblurile de dansuri din orașul nostru au prezentat suite de dansuri din zona de pustă cât și de munte a Bantului, brâuri specifice de băieți, hora de fete, toate fiind apreciate de către publicul prezent. Orchestra împreună cu interpreții vocali, au delectat publicul din sală cu mai multe melodii din folclorul autentic bănățean. După spectacol, gazdele au organizat o seară bănățeană unde cei care au participat în cadrul programului artistic au putut să se destindă și să lege prietenii cu cei de peste hotare, ambianța muzicală fiind asigurată tot de Orchestra de muzică populară din Deta.
În 28 decembrie, Ansamblurile de dansuri populare românești, tineret și seniori, au participat la „Balul iernii” care a avut loc în comuna Maureni din județul Caraș-Severin, unde au prezentat suite de dansuri populare specifice câmpiei banatice.

Mulțumesc tuturor pentru efortul depus pe parcursul anului și pentru felul în care reprezintă orașul nostru, vă doresc putere de muncă și tot binele din lume pentru anul care ne așteaptă în față. (Ovidiu Ivancea – director, Centrul Cultural al orașului Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support