Centrul Cultural Deta invitat la Festivalul Internațional Ana Lugojana

Ansamblul de dansuri populare românești – seniori din cadrul Centrului Cultural al orașului nostru a fost invitat să deschidă seara de folclor din cadrul celei de paisprezecea ediții a Festivalului Internațional Ana Lugojana. Alături de formații artistice din țară dar și din Bulgaria, Serbia, Cipru, Macedonia sau Cehia, artiștii seniori din Deta au prezentat dansuri tradiționale autentice, cu o coregrafie semnată de Cătălin Voicu. După prestația îndelung apaludată de public, directorul festivalului, profesorul coregraf Puiu Munteanu, a felicitat Ansamblul nostru de dansuri populare românești – seniori, le-a mulțumit pentru participare și le-a înmânat o diplomă de merit.

Deplasările ansamblurilor de la Centrul Cultural Deta vin întotdeauna în urma unor invitații oficiale la evenimente de anvergură și sunt un bun prilej de a consolida poziția orașului nostru pe harta culturală. Totodată, participarea alături de alte formații din țară și străinătate permit artiștilor să își descopere limitele, să vadă cum se prezintă colegii lor și să persevereze în a deveni mereu mai buni. Multe colaborări importante și cele mai strânse prietenii între reprezentanți ai diferitelor orașe s-au legat pornind de la folclor, pe baza înțelegerii și respectării valorilor și tradițiilor adevărate. (Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support