Centrul Cultural Deta, prezent la Ruga de la Denta

În 15 august, locuitorii comunei Denta sărbătoresc Hramul Bisericii Ortodoxe Române, ocazie cu care organizează Ruga satului. Și în acest an, Centrul Cultural Deta a fost invitat să participe la eveniment cu Ansamblul de dansuri populare românești – seniori și pensionari. După slujba religioasă, membrii Ansamblului au însotit întreg alaiul în Parcul comunei unde s-au desfășurat jocul și balul primei zi de Rugă. Programul artistic a început cu un dans al copiilor din localitate, după care Ansamblul din Deta a preluat ștafeta cu un dans specific zonei de câmpie, prezentat la cele mai înalte standarde artistice de formația artistică a pensionarilor. Momentul coregrafic a continuat cu trei suite de dansuri populare jucate de seniori, suite în care au îmbinat pasul moale leganat de la câmpie cu pasul iute și săltat din zona de munte a Banatului.

Asa cum ați putut observa din aproape fiecare număr al ziarului local, Centrul Cultural Deta are o activitate bogată, participând cu ansamblurile de dansuri la multe evenimente culturale din țară și din străinătate, fapt care nu ar fi posibil fără dăruirea și devotamentul celor care activează în cadrul instituției. Doresc astfel să le mulțumesc și să îi felicit pentru efortul depus în ultima perioadă. (Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support