„Chiar dacă efectele crizei economice s-au făcut simţite în Deta, cred că ne-am achitat de sarcini”

Interviu cu domnul Petru Roman, primarul orasului Deta
R: În 1 iunie se împlineşte un an de mandat ca primar, cât aţi reuşit să realizaţi din ce v-aţi propus pentru Deta?
Petru Roman:
Întradevăr a trecut aproape un an de la alegerile locale din 2008 şi putem face un bilanţ al realizărilor de până acum. Consecvenţi promisiunilor făcute în campania electorală, ne-am străduit să realizăm tot ce am promis şi chiar dacă efectele crizei economice s-au făcut simţite în Deta, cred că ne-am achitat de sarcini.
R: Care sunt cele mai importante realizări de pana acum?
Petru Roman: Indiscutabil cele mai mari realizări ale acestui an se leagă de Biserica Ortodoxă din Deta a cărei construcţie se apropie de final. Am reuşit de asemenea să asfaltăm străzile Avram Iancu şi Târgul Mare, am betonat străzile Pădurii şi Parcului şi o parte din strada Revoluţiei, suntem în faza finală de amenajare a Dispensarului medical din satul Opatiţa.
R: Ce s-a schimbat în Deta de când sunteţi dumnevoastră primar?
Petru Roman:
Cred că schimbarea cea mai mare este la sediul Primăriei care începe să arate aşa cum trebuie să arate cea mai importantă instituţie din oraş. Lucrăm la mentalitatea funcţionarilor din primărie şi sper ca în curând să ne ridicăm la nivelul pretenţilor cetăţenilor din oraşul Deta.
R: A fost votat bugetul în Consiliul Local, care sunt priorităţile pentru 2009?
Petru Roman:
Da, în luna aprilie a fost votat bugetul, cu voturi aproape la limită, dar important este că putem lucra. Priorităţile anului 2009 sunt: sfinţirea Bisericii ortodoxe în toamna acestui an, amenajarea străzilor Victor Babeş şi Mihail Kogălniceanu, 2,4 km asfalt în satul Opatiţa şi poate dacă vor fi bani şi străzile 1 Mai şi Mihai Eminescu.
R: Aţi organizat o dezbatere publică pentru ca cetăţenii să îşi susţină punctul de vedere cu privire la priorităţile bugetului pe 2009. A fost o acţiune de succes?
Petru Roman:
Conform legii organizăm dezbateri publice pe toate problemele de interes public. La început a fost mai greu să mobilizăm populaţia, dar la finalul dezbaterii publice pe tema bugetului din acest an am avut satisfacţia ca unul dintre cei care de obicei ne critică să afirme „dezbaterea publică pe tema bugetului de venituri şi cheltuieli din 2009 a fost prima dezbatere publică adevărată”.
R: Ce v-aţi propus pentru următorul an de mandat?
Petru Roman:
Din păcate bugetul acestui an este un buget de austeritate, dar eu sunt optimist şi mă gândesc foarte serios la două bogăţii mari ale oraşului nostru: Parcul Anton Kratzer şi Ştrandul Termal. Ele ar putea deveni resurse nebănuite şi cred că merită să ne străduim să le punem în valoare.
R: Cum colaboraţi cu deputatul pentru colegiul 10 Deta?
Petru Roman:
Avem şansa deosebită ca în Colegiul nr.10 să avem cel mai activ, ambiţios şi organizat deputat din Timiş. Este foarte receptiv, practic şi ne susţine cu rezultate toate proiectele viabile. Este un real sprijin şi colaborăm foarte bine. Aş dori pe această cale să-i mulţumesc pentru ajutorul dat Biserici ortodoxe şi Spitalului din oraşul Deta.
R: Alegerile europarlamentare se apropie, care este stadiul organizării administrative?
Petru Roman:
Suntem în plină campanie electorală, cred şi sper ca din punct de vedere logistic şi cel al desfăşurării alegerilor nu vom avea incidente. Totul depinde de modul în care liderii politici vor reuşi să mobilizeze populaţia. Profit de această ocazie şi rog cetăţenii din oraşul Deta să vină la alegeri, să aibă încredere în mine şi în PD-L, pentru că încrederea populaţiei este cea mai puternică armă a unui ales, fie el local, parlamentar sau europarlamentar.

Related Post

Clarificare

Un miros extrem de neplăcut s-a simțit în ultima perioadă în orașul Deta. Mai mulți…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support