Comunicat 26.07.2016

Comunicat 26.07.2016

Avand in vedere inadvertentele aparute pe reteaua de socializare facebook cu privire la sensul giratoriu din intersectia strazii Victoriei cu str. M. Eminescu, facem urmatoarele precizari:
Ideea sensurilor giratorii în orasul Deta a fost sugerata de catre un consultant german ce si-a desfasurat activitatea in orasul noastru in cadrul unui proiect european, SES, finantat de Guvernul german care avea ca scop dezvoltarea localitatii, convingandu-ne de importanta acestora in fluidizarea traficului si prevenirea accidentelor rutiere. Astfel, pentru anul 2015 ne-am propus amenajarea a doua sensuri giratorii, fiind puse in dezbatere publica la data de 5 februarie 2015, cu ocazia discutarii bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2015. Cu aceasta ocazie, primarul expune lucrarile propuse sa fie executate in anul 2015, inclusiv cele doua sensuri giratorii in intersectia strazii Victoriei cu str. M. Eminescu, respectiv in intersectia strazilor Victoriei cu Tg. Mare. Nici o persoana care a participat la aceasta dezbatere publica nu a avut vreo obiectie sau un comentariu cu privire la aceste investitii.
In cadrul sedintei ordinare din data de 10 februarie 2015, Primarul orasului Deta supune dezbaterii consiliului local propunerea sa de buget, fiind cuprinse si fonduri pentru cele doua sensuri giratorii. Toti consilierii locali, cu exceptia d-lui Jinaru Ion, voteaza pentru aprobarea bugetului local al orasului Deta pe anul 2015, cu lucrarile prevazute a fi realizate.
In continuare, se procedeaza la intocmirea documentatiilor aferente, astfel ca, in cadrul sedintei ordinare din data de 30 iunie 2015, condusa de d-na consilier Orsos Daniela Nicoleta, se aproba de catre Consiliul local al orasului Deta, cu unanimitate de voturi, studiului de fezabilitate pentru investitia „Sens giratoriu in intersectia strazii Victoriei cu str. M. Eminescu si sens giratoriu in intersectia strazilor Victoriei cu Tg. Mare”. Documentatia prezentata si aprobata de catre consilierii locali cuprinde: descrierea constructiva, functionala, caracteristicile principale ale constructiei (forma, dimensiuni etc), costurile estimative ale investitiei (valoarea totala cu detalierea pe structura devizului general, esalonarea costurilor coroborate cu graficul de realizare a investitiei), analiza cost-beneficiu, principalii indicatori tehnico-economici ai investitiei, inclusiv planse desenate.
In cursul lunii septembrie 2015 are loc achizitia lucrarii, solicitandu-se oferte de la SC Drumuri Municipale SA Timisoara, SC Nimb SA si SC Group DCM. In urma selectiei ofertelor s-a desemnat castigatoare firma Group DCM  cu pretul cel mai mic: – 283.387 lei – sensul giratoriu  in intersectia strazii Victoriei cu Tg. Mare;
                     – 148.187 lei – sensul giratoriu  in intersectia strazii Victoriei cu str. M. Eminescu.
                     Hotararea Consiliului local al orasului Deta nr. 10/10.02.2015 privind aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pe anul 2015 si Hotararea Consiliului local al orasului Deta nr. 65/30.06.2015 privind aprobarea documentatiei pentru investitia “Lucrari de semaforizare in intersectiile din orasul Deta, respectiv amplasament str. Mihai Viteazul –  str. Marian Damaschin si amplasament str. Victoriei – str. Stefan cel Mare – str. Infratirii” sunt publicate pe pagina de internet a Primariei orasului Deta, fiind publice. La fel se publica toate actele cu caracter normativ care privesc bugetul local, investitiile, imprumuturile.
                    Pe aceasta cale, solicitam consilierilor locali si tuturor cetatenilor orasului Deta ca, inainte de a face publice informatii care privesc activitatea Primariei ºi Consiliului local Deta, sa le verifice.

Related Post

ANUNȚ

ANUNȚ

Programul de colectare a deșeurilor în orașul Deta și satul Opatița poate fi descărcat aici:…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support