Coroane de flori şi slujbe religioase pentru eroii noştrii

Ziua Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc, sărbătorită anul acesta pe 13 mai, în toată ţara, a fost marcată şi în oraşul nostru printr-un ceremonial religios şi depuneri de coroane. În prezenţa oficialităţilor locale şi a reprezentanţilor principalelor instituţii şi partide politice, ceremonia a fost deschisă de primarul oraşului, Petru Roman. Slujba de pomenire a eroilor căzuţi în lupte pentru apărarea ţării, a fost oficiată de către protopopul Ion Prisăceanu şi părintele paroh Ciprian Blagoe la Deta, iar la Opatiţa de către părintele Ioan Rujan. Momentul emoţionant creat de feţele bisericeşti a fost urmat de tradiţionala depunere de coroane. Rând pe rând, reprezentanţi din partea Primăriei, ai Poliţiei din Deta, ai Poliţiei de frontieră, ai Unităţii de pompieri şi ai Asociaţiei veteranilor de război, au depus flori pentru cinstirea şi pomenirea veşnică a celor care s-au jertfit pentru neamul românesc. Partidele politice din Deta, nu au rămas indiferente în faţă unui astfel de eveniment, la ceremonia comemorativă participând de asemenea Partidul Democrat-Liberal, Partidul Social Democrat, Uniunea Democrată Maghiară, Partidul Conservator, Uniunea Sârbă şi Forumul Democrat German. În oraşul nostru, Ziua Eroilor a fost organizată de către Primărie şi Consiliul Local, alături de Casa de cultură orăşenească din Deta. Ovidiu Ivancea.
Noi românii, popor creştin prin tradiţie, am legat comemorarea eroilor neamului de una din marile sărbători ale creştinismului şi anume, de Ziua Înălţării la cer a Domnului nostru Isus Hristos. De Ziua Eroilor sunt comemoraţi soldaţii căzuţi în cele două războaie mondiale şi în războiul de independenţă. În acest an, Ziua Eroilor a fost sărbătorită în contextul împlinirii a 65 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial. România are 154.000 de eroi, a căror memorie trebuie să o păstrăm şi să o cinstim an de an.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support