CUM NE AUTOSUPRAVEGHEM SĂNĂTATEA

TEMPERATURA
Pentru a vă cunoaşte temperatura normală, aceasta trebuie măsurată când nu sunteţi bolnav, în aceleaşi condiţii, timp de câteva zile. Temperatura poate varia cu câteva zecimi de grad de-a lungul unei zile, dar variază şi de la o persoană la alta. Ce constituie o febră uşoară pentru o persoană, poate fi o temperatură normală pentru alta.Temperatura axilară este metoda clasică de măsurare a temperaturii şi necesită 8-9 minute pentru a obţine rezultate reale. Locul ideal de măsurare a temperaturii este membrana timpanului, în ureche, însă persoana care utilizează termometrul trebui să aibă atât cunoaştere cât şi dexteritate în folosirea termometrului. La copiii sub 3 ani, conductul auditiv este foarte îngust, fapt care duce la imprecizia măsurării. Tot datorită dificultăţii de a poziţiona corect termometrul, este foarte dificilă obţinerea unor rezultate precise la copiii mici, care se mişcă mult.
PULSUL
Acesta arată ritmul contracţiilor inimii. Frecvenţa normală a pulsului, la un adult în stare de repaus, este între 60 şi 80 de bătăi pe minut. Frecvenţa pulsului variază de la o persoană la alta, prezentând mici diferenţe şi poate fi influenţată de unii factori, precum starea de agitaţie, efortul fizic sau orice alt stres. Număraţi pulsaţiile timp de 60 secunde şi înmulţiţi apoi cu 4, pentru a obţine frecvenţa pulsului dumneavoastră. Această măsurare se face atunci când sunteţi odihnit şi calm, nu după efort fizic sau după o emoţie puternică.

Frecvenţa normal a pulsului la copii:
– nou-nascuti – 120 batai/minut
– copii intre 1 si 5 ani – intre 90 si 120 batai/minut
– copii intre 5 si 15 ani – intre 70 si 100 batai/minut

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support