Cupa Oraşului la tenis de masă

De mai mulți ani, la începutul primăverii, Consiliul Local și Primăria Deta organizează Cupa oraşului la tenis de masă. Și în 2017, cel care s-a implicat şi a oferit sprijin deosebit în desfăşurarea competiţiei a fost dr. Peiov Petru căruia îi mulţumim şi pe această cale. (Adina Maria Mateescu)
Câstigătorii sunt:
Adulţi masculin
Locul I – Shehabi Amer
Locul II – Pluştea Cornel
Locul III – Szabo Petru
Adulţi feminin
Locul I – Duimovics Denisa
Copii
Locul I – Pluştea Raul
Premii speciale
Brăteanu Adrian
Pluştea Catalin
Papp Ionuţ
Videki Cristian
Blaniţa Adrian
Tenisul de masă îşi are originea în Anglia secolului XIX. În 1890 se foloseşte pentru prima oară mingea de celuloid, care prin zgomotul produs determină denumirea jocului ping-pong, denumire care mai este folosită şi astăzi. În 1926 Federaţia Internaţională de Tenis de Masă organizează primul Campionat Mondial de Tenis de Masă în Anglia. Între anii 1950-1955 românca Angelica Rozeanu a câştigat cele şase ediţii consecutive ale Campionatului Mondial de Tenis de Masă fiind până în prezent ultima câştigătoare de origine non asiatică. Ca un fapt curios, tenisul de masă a fost interzis în Rusia la începutul secolului XX din cauza originii sale legate de aristocraţie.La nivel competiţional, cele mai puternice campionate din lume sunt în Europa şi China.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support