Dezvoltarea locală – o prioritate a Primăriei Deta, noiembrie 2008

Datorită obţinerii cu succes a mai multor finanţări nerambursabile, în cadrul Primăriei Deta a fost creat un serviciu destinat scrierii de cereri de finanţări şi implementare proiecte internaţionale.

Rezultatele acestui serviciu, compus din trei persoane, se concretizează în mod vizibil, în acest moment fiind implementate sau aproape de finalizare patru proiecte cu finanţare PHARE, în valoare de peste 290.000 euro. Prin aceste proiecte s-au întărit relaţiile de prietenie cu comuna Coka din Serbia şi comuna Bordany din Ungaria. Cu acelaşi tip de finanţare s-a realizat proiectul tehnic al staţiei de epurare a oraşului Deta şi s-a reuşit dotarea serviciului de voluntariat pentru situaţii de urgenţă cu o autospecială şi echipamentul necesar.

Una dintre principalele activităţi ale angajaţilor serviciului constă în scrierea şi depunerea cererilor de finanţare pentru obţinerea de bani europeni. Un proiect de suflet al oraşul nostru, construirea unei case de cultură, a fost depus spre finanţare şi se află în faza de evaluare finală. Obţinerea finanţării înseamnă aducerea în oraşul Deta a 1,5 milioane euro. Primăria Deta şi angajaţii serviciului au avut de asemenea în vedere familiile nevoiaşe, pentru care s-a solicitat suma necesară construirii de locuinţe sociale. Serviciul din primărie a valorificat şi oporunitatile de finanţare din bani de la Guvern prin depunerea unei cereri de finanţare pentru realizarea unei baze sportive moderne şi reabilitarea, modernizarea şi dotarea căminului cultural, ambele iniţiative destinate zonei Opatita .
Ioan Iovan

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support