Feriți-vă de impostorii care solicită donații!

Anunț important
În ultima perioadă, orașul Deta este asaltat de presupuși reprezentanţi ai unor fundaţii umanitare care acostează trecătorii pentru diverse donaţii. Acești pretinşi membri ai fundaţiilor cer bani în scopuri personale, eliberând chitanţe fără acoperire. Astfel de fapte sunt considerate infracţiuni și intră la categoria înşelăciune, iar persoanele păgubite pot sesiza poliţia.
În mod normal, reprezentanți ai asociaţiilor umanitare, pot colecta donaţii chiar şi pe stradă, fără ca această activitate să se situeze în afara legii, însă cei mai mulți cetățeni fac cu greu diferența între impostori și adevăratele echipe de strângere de fonduri, astfel că persoane rău intenționate se folosesc de această confuzie pentru a păcăli cetățenii cu dare de mână. Consiliul Local al Oraşului Deta şi Primăria Oraşului Deta avertizează cetăţenii să nu dea curs solicitărilor de a dona dacă au chiar și cea mai mică suspiciune că sumele colectate sunt folosite în alte scopuri decât cele umanitare. De asemenea vă recomandăm să verificați activitatea fundației sau asociației pe care intenționați să o ajutați, asigurându-vă astfel că banii donați ajung în proiectele care vă sunt prezentate. Dacă nu aveți posibilitatea să accesați internetul sau să primiți informații despre activitatea fundațiilor sau asociațiilor din afara orașului nostru, și doriți să faceți o donație, vă încurajăm să sprijiniți asociațiile din Deta a căror activitate este transparentă și poate fi verificată cu ajutorul autorităților noastre locale.

În fața solicitărilor de a dona bani pe stradă, sfatul nostru este să fiți foarte precauți, deoarece ANAF consideră că activitatea de colectare a donaţiilor în stradă este similară cu cerşetoria, traseul banilor putând fi cu greu urmărit pentru a observa dacă fondurile colectate de la oameni sunt folosite în scopurile declarate. 

Related Post

ANUNȚ

ANUNȚ

Programul de colectare a deșeurilor în orașul Deta și satul Opatița poate fi descărcat aici:…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support