Festivalul ,,Ana Lugojana Junior – ediția I- 2016”

La mijlocul lunii august, Centrul Cultural Deta a răspuns pozitiv invitației lansate de către autoritățile locale din municipiul Lugoj și a participat la festivalul folcloric “Ana Lugojana Junior-ediția I” cu ansamblul de dansuri populare românești-tineret și ansamblul de dansuri populare sârbești -grupa mijlocie.
Debutul festivalului a fost asigurat chiar de către gazde, cu Ansamblul de copii Lugojana. Pe parcursul programului artistic, publicul s-a bucurat de Formații de dansuri populare din Jebel, Giarmata Vii, Recaș, Boldur, Traian Vuia și Belinț. Ansamblul de dansuri populare românești-tineret din Deta, a fost primit cu aplauze încă de la urcarea pe scenă. Energia tinerilor și coregrafia de mare valoare a coregrafului Voicu Cătălin au făcut ca numele orașului nostru să fie rostit cu mândrie, dansatorii adunând pentru minute la rând sincere ropote de aplauze. Ansamblul nostru de dansuri populare sârbești-grupa mijlocie, a avut un loc special deoarece a fost singurul ansamblu care a reprezentat o etnie la acest festival, portul popular ales și coregrafia realizată de către Diana Tătărușanu atrăgând toate privirile.

Vreau să mulțumesc membrilor celor două ansambluri, instructorilor și nu în ultimul rând, conducerii Primăriei orașului Deta pentru sprijinul continuu în tot ceea ce înseamnă act cultural. Începând cu luna septembrie, așteptăm doritorii să se înscrie într-unul dintre ansamblurile aflate sub egida Centrului Cultural Deta. (Ovidiu Ivancea – director Centrul Cultural al orașului Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support