In Memoriam Prof. Petru Ciurea

Primăria și Consiliul Local Deta adresează sincere condoleanțe familiei domnului profesor Petru Ciurea, cetățean de onoare al orașului nostru și cadru didactic respectat de zeci de generații de elevi. Trecerea în neființă a domnului profesor Petru Ciurea reprezintă o imensă pierde și un motiv de profundă îndoliere pentru comunitatea noastră, deoarece domnul profesor a fost un adevărat mentor și un model pentru atâția tineri care au devenit mai apoi cetățeni exemplari ai orașului Deta. În aceste momente de adâncă durere, Primăria și Consiliul Local Deta transmite întreaga compasiune familiei îndoliate. Domnule profesor, orașul Deta nu vă va uita niciodată!

Petru Ciurea s-a nascut în 12 aprilie 1926 în comuna Răcăşdia din judeţul Caraş-Severin, a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea “Regele Ferdinand” din Cluj și început cariera didactică ca profesor la Şcoala Medie Tehnică de Cărbuni din Anina, judeţul Caraș-Severin. De-a lungul activității sale profesionale de excepție, prof. Petru Ciurea și-a adus contribuția în domeniul educației din funcția de director, inspector, șef al secției de învățământ și chiar vicepreşedinte cu problemele de învăţământ şi cultură. Persoanele care au avut onoare să-i fie elevi și cei care l-au cunoscut, îi vor păstra memoria cu dragoste și respect, așa cum merită fiecare om care își dedică viața comunității. 

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support