INFORMARE PRIVIND SERVICIILE SOCIALE

INFORMARE PRIVIND SERVICIILE SOCIALE

PRIMARIA ORASULUI DETA VA INSTIINTEAZA CA PUTETI BENEFICIA DE URMATOARELE SERVICII SOCIALE: 

 • – DESTINATE COPILULUI SI/SAU FAMILIEI,
 • – PERSOANELOR CU DIZABILITATI,
 • – PERSOANELOR VARSTNICE,
 • – VICTIMELOR VIOLENTEI IN FAMILIE,
 • – PERSOANELOR CU DIFERITE ADICTII, RESPECTIV CONSUM DE ALCOOL, DROGURI, ALTE SUBSTANTE TOXICE, INTERNET, JOCURI DE NOROC ETC.,
 • – VICTIMELOR TRAFICULUI DE PERSOANE,
 • – PERSOANELOR PRIVATE DE LIBERTATE,
 • – PERSOANELOR SANCTIONATE CU MASURA EDUCATIVA SAU PEDEAPSA NEPRIVATIVA DE LIBERTATE AFLATE IN SUPRAVEGHEREA SERVICIILOR DE PROBATIUNE,
 • – PERSOANELOR CU AFECTIUNI PSIHICE,
 • – PERSOANELOR DIN COMUNITATI IZOLATE,
 • – SERVICII SOCIALE DE SUPORT PENTRU APARTINATORII BENEFICIARILOR.

CONFORM  HG 691/2015 PARINTII PLECATI LA MUNCA IN STRAINATATE AU OBLIGATIA DE A NOTIFICA ACEASTA INTENTIE SERVICIULUI PUBLIC DE ASISTENTA SOCIALA DE LA DOMICILIU, CU MINIMUM 40 DE ZILE INAINTE DE A PARASI TARA.

NOTIFICAREA VA CONTINE, IN MOD OBLIGATORIU, DESEMNAREA PERSOANEI CARE SE OCUPA DE INTRETINEREA COPILULUI PE PERIOADA ABSENTEI PARINTILOR SAU TUTORELUI, DUPA CAZ.

CONFIRMAREA PERSOANEI IN INTRETINEREA CAREIA VA RAMANE COPILUL SE EFECTUEAZA DE CATRE INSTANTA DE TUTELA, IN CONFORMITATE CU PREVEDERILE PREZENTEI LEGI.

PENTRU MAI MULTE DETALII VA PUTETI ADRESA COMPARTIMENTULUI DE ASISTENTA SOCIALA DIN CADRUL PRIMARIEI ORASULUI DETA.

CONFORM  LEGII 272/2004  PRIVIND PROTECTIA ªI PROMOVAREA DREPTURILOR COPILULUI VA ADUCEM LA CUNOSTINTA CA PENTRU PREVENIREA SEPARARII COPILULUI DE PARINTII SAI, PRECUM SI PENTRU REALIZAREA PROTECTIEI SPECIALE A COPILULUI SEPARAT, TEMPORAR SAU DEFINITIV, DE PARINÞII SAI, SE ORGANIZEAZA SI FUNCTIONEAZA URMATOARELE TIPURI DE SERVICII:

    A) SERVICII DE ZI;

    B) SERVICII DE TIP FAMILIAL;

    C) SERVICII DE TIP REZIDENTIAL.

SERVICIILE DE TIP FAMILIAL SUNT ACELE SERVICII PRIN CARE SE ASIGURA,

LA DOMICILIUL UNEI PERSOANE FIZICE SAU FAMILII, CRESTEREA SI INGRIJIREA COPILULUI SEPARAT, TEMPORAR SAU DEFINITIV, DE PARINTII SAI, CA URMARE A STABILIRII ÎN CONDITIILE PREZENTEI LEGI A MASURII PLASAMENTULUI.

POT PRIMI COPII IN PLASAMENT FAMILIILE SI PERSOANELE CARE AU VARSTA DE MINIMUM 18 ANI, AU CAPACITATE DEPLINA DE EXERCITIU, DOMICILIUL IN ROMANIA SI CARE PREZINTA GARANTII MORALE SI CONDITII MATERIALE NECESARE CRESTERII SI INGRIJIRII COPILULUI SEPARAT, TEMPORAR SAU DEFINITIV, DE PARINTII SÃI.

LA STABILIREA MASURII DE PLASAMENT LA FAMILII SI PERSOANE, DIRECTIA GENERALA DE ASISTENTA SOCIALA SI PROTECTIA COPILULUI REALIZEAZA DEMERSURI PENTRU IDENTIFICAREA MEMBRILOR FAMILIEI EXTINSE ALATURI DE CARE COPILUL S-A BUCURAT DE VIATA DE FAMILIE, IN VEDEREA CONSULTARII SI IMPLICARII LOR IN STABILIREA/REVIZUIREA OBIECTIVELOR PLANULUI INDIVIDUALIZAT DE PROTECTIE.

PENTRU MAI MULTE DETALII VA PUTETI ADRESA COMPARTIMENTULUI DE ASISTENTA SOCIALA DIN CADRUL PRIMARIEI DETA.

                              Compartiment Asistenta Sociala si relatii cu publicul

Related Post

ANUNȚ

ANUNȚ

Programul de colectare a deșeurilor în orașul Deta și satul Opatița poate fi descărcat aici:…
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support