JURNAL DE CĂLĂTORIE – CONCERTUL DIN PEȘTERA ROMÂNEȘTI

De câţiva ani îmi doream această excursie pentru mine şi elevii mei și vă mărturisesc că mi-a fost foarte greu să îmi conving elevii să mergem într-o peşteră şi să ascultăm timp de o oră muzică simfonică. Cu toate acestea, ziua concertului de la sfârșitul lui octombrie, va rămâne în memoria tuturor ca una dintre cele mai frumoase și educative experiențe trăite împreună.
Drumul către Românești a fost deopotrivă ușor și greu. Până în localitate drumul a fost accesibil, însă dificultățile s-au arătat pe calea spre peșteră: o potecă de mai bine de o oră în urcare şi din loc în loc cu mult noroi. Însă a meritat, nu doar pentru că am ascultat Filarmonica Banatul, ci și pentru că am avut plăcerea şi mândria de a o asculta pe fosta noastră elevă, actualmente soprana Bianca Mihăescu. Totodată am avut bucuria de a o felicita și de a ne fotografia alături de ea. La întoarcere am vizitat Mânăstirea “Izvorul lui Miron” și nu puteam să trecem pe lângă Popasul Ana Lugojana fără să gustăm celebrele clătite. Prof. Galamboş Lenuţa.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support