Loc de joacă, amenajat de micii ecologişti

Locul de joacă din Zona Elena Ghenescu, a fost înfrumuseţat de către micuţii ecologişti coordonaţi de d-na profesoară Daniela Telbisz.
Îmbrăcaţi în haine de lucru şi echipaţi cu unelte, ei au vrut astfel să le dea o lecţie “oamenilor mari”, care au întors spatele naturii. Acţiunea lor a fost şi un protest faţă de nepăsarea adulţilor, care au uitat să preţuiască arborii şi spaţiile verzi. “Suntem bucuroşi că facem amenajăm locul de joacă. Vrem să plantăm cât mai mulţi copaci. Vrem să le oferim oamenilor mari o lecţie de educaţie. Noii, copiii, sîntem de părere că natura ar putea fi păstrată mai bine dacă ne-am îngriji cu toţii de ea”, a precizat una din fetiţele care au participat la această acţiune.
Copilaşii au spus că unii trecători s-au uitat cu uimire la ei, alţii le-au admirat pofta de muncă. Profesoara Daniela Telbisz, care i-a coordonat pe copii în aceast “campanie de infrumusetare”, speră ca mesajul transmis de elevi să ajungă la cei mari. “Ne dorim ca mesajul transmis de aceşti copii să fie luat în seamă de cît mai mulţi oameni, pentru că numai împreună putem ajuta şi proteja natura. Trebuie să avem mai multă grijă de natură, pentru că de modul cum vom acţiona acum va depinde viitorul copiilor nostri”, a spus doamna Daniela Telbisz. La această acţiune au participat elevi din clasele V-VIII care locuiesc în acea zonă, dar şi părinţii acestora. Printre elevii participanţi se număra: Mihaescu B, Cociovei A, Ţăran A, Ghinea M, Baiasu D, Purtan B, Baiasu D, Semeniuc C, Stochioiu D şi părinţii Ţăran Rodica, Halunga Gheorghe şi Ghinea Nicolae. Iniţiativa lor s-a dovedit a fi un exemplu pentru comunitate şi sperăm ca în timpul ce va urma să poată fi aplicată şi de alţii.
Micii ecologişti vă sfătuiesc:
* mergeţi cu maşină doar atunci când este nevoie
* reciclaţi hârtia, prin reciclarea unei tone de hârtie,sunt salvaţi 17 copaci
* folosiţi mai puţine pungi de plastic, iar după folosinţă aruncaţi-le la gunoi, nu pe stradă
* plantaţi un arbore
Relaţia hârtie – defrişare
Pădurile României sunt defrişate pentru a obţine multe din produsele din hârtie pe care le poţi găsi la tine acasă sau la locul de muncă, cum ar fi hârtia igienică, cărţile de telefon, ziarele şi hârtia de scris. Iată câteva lucruri pe care le poţi face pentru a salva copacii:
· Fotocopiază sau printează faţă-verso şi refoloseşte hârtia până la ultimul colţişor
· Reduce numărul de copii pentru fiecare document
· Cumpără hârtie reciclată, fără clor şi reciclează hârtia utilizată la birou
· Refoloseşte plicurile
· Foloseşte un fax cu hârtie normală, astfel încât să poţi refolosi şi recicla hârtia.
· Cumpără un filtru din pânză pentru cafetieră, în locul celor de hârtie
· Cumpără un singur exemplar dintr-o anumită publicaţie şi lasă-l în camera comună, astfel încât oricine să-l poată citi în pauza de prânz sau în orice alt moment de respiro.
· Scrie pe ambele feţe ale unei foi de hârtie sau foloseşte hârtiile de care nu mai ai nevoie drept ciornă, poi adună-le şi du-le la reciclat. Procedează la fel cu caietele, revistele, cutiile, ambalajele de care nu mai ai nevoie. Aminteşte-ţi să scoţi capsele, agrafele, coperţile de plastic sau orice alte corpuri care nu sunt de hârtie, înainte de a le trimite la reciclat.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support