MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR SPECIFICE SEZONULUI RECE


La sfârșitul lunii ianuarie, în localitatea Opatiţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “BANAT” al Judeţului Timiş, împreună cu membrii Staţiei de Pompieri a oraşului Deta si membrii SVSU DETA, a derulat o acţiune de informare a populaţiei privind pericolul exploatării necorespunzătoare a sobelor cu combustibil solid, lemne, cărbuni, rumeguş precum şi a utilizării buteliilor de aragaz.

Statistica incendiilor arată că, anual, în medie, 14% din incendiile care se produc în România la gospodării cetăţeneşti au loc ca urmare a coşurilor de fum defecte sau necurăţate, respectiv 6% ca urmare a mijloacelor de încălzire defecte, improvizate sau nesupravegheate. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează adesea cu tragedii, astfel că se impun cât mai multe activități de informare și conștientizare a populației” a precizat unul dintre reprezentanții autorităților prezente la acțiune. Insp. P.C. VLAD GHEORGHE.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support