MOŞ CRĂCIUN LA GRĂDINIŢĂ

Sărbătorile de iarnă au fost prilejul perfect pentru ca preşcolarii din grupa mijlocie ,,A” de la Grădiniţa cu program prelungit Deta să pună în scenă o serbare minunată, pentru a-și dovedi talentul artistic.

Pentru a întâmpina vizita lui Moş Crăciun aşa cum se cuvine, micuţii din grupa mijlocie ,,A” de la Grădiniţa cu program prelungit Deta, sub îndrumarea educatoarelor Mariana Vertopan şi Pamela Semelbauer, au pregătit din timp momentele artistice deosebite în care au prezentat datini şi obiceiuri specifice sărbătorilor de iarnă.

Noi, dascălii, părinţii, comunitatea locală, trebuie să înţelegem şi să-i facem şi pe copii să înţeleagă ce se află dincolo de bucuria festivă a desfăşurării datinilor de iarnă, cum se aşteaptă şi cum se pregătesc aceste sărbători ale sufletului. Doar cunoscând şi luând parte activă la aceste manifestări, copiii pot fi determinaţi să-şi iubească locul natal şi pot fi continuatorii tradițiilor și obiceiurilor de iarnă pe aceste meleaguri” a spus prof. Mariana Vertopan.     

Colindele, Pluguşorul, Sorcova, Capra, au fost culese, istorisite şi ilustrate pentru a fi transmise urmaşilor ca nişte documente ale vremurilor trecute, iar noi, în fiecare an insuflăm copiilor dragostea pentruportul popular şi îndeletnicirile tradiţionale,a completat prof. Semelbauer Larisa-Pamela.

Chiar dacă au avut emoţii, preşcolarii nu s-au lăsat copleşiţi de ele, depăşindu-le şi oferindu-le părinţilor şi publicului un spectacol de neuitat. Sala de grupă a grădiniţei a fost arhiplină, iar decorurile special realizate pentru eveniment au creat o atmosferă de poveste. Aşa cum era normal, cel mai aşteptat moment a fost sosirea lui Moş Crăciun, încărcat de daruri, care mai de care mai frumoase. Iar cum nu există sărbătoare reușită fără artificii şi confetti, educatoarele au făcut o surpriză tuturor pregătind un efect scenografic magic în timp ce copiii au dansat împreună cu  Moşul pe melodia Aram-zam-zam. La final, invitații au servit câte un pahar de şampanie și au schimbat cele mai frumoase urări, sperând într-un an nou mai bun și plin de realizări. Prof. Vertopan Mariana și Prof. Semelbauer Larisa-Pamela.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support