Muzică bună și spectacole de calitate la Zilele orașului Deta, ediția 2013

Zilele oraşului Deta au ajuns în acest an la cea de-a patra ediţie şi s-a bucurat din nou de succes, reuşind prin varietatea de genuri artistice şi muzicale să atragă mulţi locuitori ai oraşului nostru, dar şi iubitori de muzică din comunele apropiate. 

Prima zi a debutat cu parada portului popular la care au participat formaţiile de dansuri populare româneşti, sârbeşti, maghiare şi bulgăreşti din Deta,  formaţia de dansuri germane din Becicherecu Mic şi fanfara „Mihai Eminescu” de la Coştei, din Serbia. 


Inedit pentru această ediţie a fost înălţarea steagului oraşului Deta, pe catargul special amenajat lângă scena din parcul oraşului, acolo unde au avut loc toate spectacolele pregătite de organizatori. Steagul a fost preluat din faţa Primăriei şi purtat de tineri absolvenţi de liceu pe tot traseul, până în parc, în prezența delegațiilor și invitațiilor speciali


Deschiderea oficială a zilelor oraşului a fost realizată de către primarul Petru Roman care a punctat programul pentru cele trei zile de sărbătoare, a salutat prezența invitaţiilor şi a mulțumit echipei de organizatori și voluntari


După acest moment emoţionant, toţi cei prezenţi au urmărit înălţarea steagului orașului Deta în timp ce Fanfara din Coştei a interpretat Imnul Naţional al României „Deşteaptă-te române.


Prima zi a sărbătorii a fost dedicată folclorului. Formaţia condusă de către Deian Galetin, împreună cu soliştii vocali cu nume sonore în muzica populară, printre care, Andreea Voica, Dumitru Stoicănescu, Claudia Maria Tirean și Ion Dragomir (Papu) au reuşit  pe parcursul întregii seri să satisfacă şi cele mai pretenţioase gusturi. Alături de aceşti minunaţi solişti, formaţiile de dansuri populare au prezentat tot ce au avut mai bun şi mai frumos. Cea de-a doua zi a debutat cu prestația deosebită a Ansamblului de cântece și dansuri populare „Veselia” din Glogonj – Serbia, după care a urmat un program adresat în special celor tineri, cu participarea interpreţilor si formaţiilor pe gustul acestor, precum Anca Căuş – Shakira de România, Formaţia Kraft, Emanuel, cireaşa de pe tort care a închis programul din cea de-a doua seară fiind formaţia Spitalul de urgenţă.


Ultima zi, duminica, a început în forță cu Crosul oraşului Deta, competiţie la care au participat cetăţeni ai oraşului nostru de toate vârstele, alături de invitaţi din comuna Bordany –Ungaria. 


Programul de duminică a continuat cu un program artistic prezentat de către Grădiniţa din Deta, după care Formaţiile de dansuri populare româneşti şi sârbeşti ale Casei de cultură orăşeneşti Deta, au prezentat câte o suită de dansuri cu juniorii. 


Seara a culminat cu formaţii si interpreţi care se adresează tinerei generaţii, precum Pin-up girls, Mayari Project și Acces, iar finalul i-a aparţinut cunoscutei interprete de muzică uşoară Ana Lesko. 


Închiderea momentelor artistice de pe parcursul celor trei zile a fost marcată de un superb foc de artificii. De la deschidere şi până la sfârşitul acestei ediţii ale Zilelor Oraşului Deta, programul a fost prezentat de Diana Tătăruşanu care a dobândit deja o experienţă vastă în acest domeniu. 

Doresc să mulţumesc tuturor celor care au participat şi au urmărit programul artistic din aceste zile, precum şi celor care s-au implicat efectiv în tot ceea ce înseamnă organizare, iar nu în ultimul rând, doresc să mulţumesc sponsorilor care au ajutat și au făcut posibile spectacolele deosebite din acest an. Ovidiu Ivancea, Director Casa de cultură Deta.
SPONSORII  EVENIMENTULUI:
S.C. TD CAD S.R.L Timişoara
S.C. PREVENT AUTOMOTIVE S.R.L Deta
S.C. MODENA ENERGY S.R.L Timişoara
S.C. LĂSTUN  S.R.L Timişoara
S.C. SENINI CEMENTIBLOK S.R.L Chişoda
B.N.P Ciobanu Ana Ştefania Deta
Biserica CASA TATĂLUI  Deta
S.C. RO-LAS-NEM S.R.L Deta
S.C. NEMULESCU S.R.L Deta
S.C. GOROLIUB S.R.L Deta
Luncz Ioan

Despi Ioan

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support