NE MÂNDRIM CU EI

În perioada 3-7 septembrie, Centrul Cultural al orașului Deta a participat cu Ansamblul de dansuri populare românești tineret și seniori la Festivalul Internațional „Bar și Ulcinj” care s-a desfășurat în cele două localități din Muntenegru.
Ajunși cu bine la destinație, în orașul Bar, încă din prima seară artiștii s-au bucurat de peisajul unic care cuprinde muntele și marea, precum și de ospitalitatea extraordinară a gazdelor. În zilele care au urmat, în fiecare seară au fost organizate parade și spectacole care au presupus întâlniri apropiate cu publicul. Orașul Deta, a participat la parada portului popular în ziua deschiderii festivalului alături de formații din Polonia și din Muntenegru, paradă în care drapelul tricolor al României a fost purtat cu cea mai mare mândrie și cinste pe tot traseul. Spectacolul care a deschis festivalul internațional s-a desfășurat la Casa de cultură din orașul Bar, unde participanții au fost primiți de către reprezentanții autorităților locale și de către echipa de organizare. Ansamblurile din Deta au avut o prestație de nota zece și au reușit să impresioneze atât publicul cât și organizatorii prin frumusețea și autenticitatea portului popular, prin prezența scenică deosebită, prin numărul mare de perechi de dansatori și nu în ultimul rând prin coregrafia semnată de Voicu Cătălin. Cel de-al doilea spectacol a fost în aer liber, în apropierea falezei, unde România și Polonia au oferit un spectacol de excepție, apreciat în unanimitate de toți cei prezenți. Pe parcursul șederii, atunci când nu se aflau în atenția publicului ca și ambasadori ai orașului Deta, membrii ansamblurilor au profitat de frumusețea și relaxarea oferite de apropierea de plajă, de croaziere pe Marea Adriatică și de vizitarea localităților turistice din apropiere.

Felicit întreaga echipă pentru prestația artistică la cele mai înalte standarde, pentru comportamentul fără de cusur și pentru felul în care au făcut ca numele orașului nostru să fie cunoscut și în Muntenegru. (Ovidiu Ivancea – director Centrul Cultural al orașului Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support