O elevă eminentă

O elevă eminentă

Anunțăm cu bucurie că Oana Victoria Herişanu, elevă în clasa a 12-a R la Liceul Tehnologic „Sfântu Nicolae” Deta, a obținut premiul al III-lea la Olimpiada de limba şi literatura română (OLLR) (85 de puncte/100 de puncte) sub coordonarea doamnei profesoare Anca Luminiţa Eftenie și premiul al II-lea la Olimpiada de biologie (94 de puncte/100 de puncte) sub coordonarea doamnei profesoare Cristina Vâlcea, calificându-se la ETAPA NAŢIONALĂ A OLIMPIADEI care va avea loc în 21-26 aprilie la Oradea.

Cu toate că Oana va profesa în domeniul biologiei, ştiinţa vieţii, dorindu-şi să devină doctor, aceasta a reuşit să îşi împartă timpul şi a excelat în egală măsură pe partea umanistă, urmându-şi marea ei pasiune, setea de lectură. Oana este o fată de excepţie, perseverentă, conştiincioasă şi nu în ultimul rând, modestă, ea remarcându-se printre cei mai studioși colegi din județ și ducând numele Liceului Tehnologic ,, Sf. Nicolae” Deta pe culmile succesului. Eleva noastră eminentă a obţinut de asemenea nota 10,00 la Simularea Examenului de Bacalaureat la limba şi literatura română şi la matematică (coordonată de doamna profesoară Narcisa Copaci) și nota 9,60 la chimie (coordonată de doamna profesoară Ana Jilavu).

,,Biologia este marea mea pasiune – îmi doresc enorm să profesez ca medic pentru a putea fi de folos omenirii, întrucât aceasta este meseria care îmi permite să ajut cât mai mulţi oameni, iar, pentru mine, faptul de a reuşi să aduc un zâmbet pe buzele celorlalţi contribuie la împlinirea sufletească. Mereu am învăţat şi învăţ biologia de plăcere, niciodată nu am simţit o povară în a o învăţa – în aceeaşi situaţie se află şi limba şi literatura română – ador să citesc, matematica – materia care m-a determinat să caut printre cele mai ascunse colţuri ale minţii – şi tot aşa fiecare materie mă fascinează într-un mod aparte” a mărturisit Oana Herișanu. (Director prof. Morariu Letiţia-Ana)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support