Participare la Lada cu zestre, faza judeţeană

În urma calificării la faza zonală în cadrul festivalului folcloric “Lada cu zestre a neamului” organizat de Consiliul Judeţean Timiş şi Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, în 9 iunie, Casa de cultură orăşenească Deta s-a prezentat la faza judeţeană care a avut loc în municipiul Timişoara, cu Formaţia de dansuri populare româneşti si Formaţia de dansuri populare sârbeşti.

Formaţia de dansuri populare româneşti, a prezentat o suită de dansuri populare din zona de pustă a Banatului, suită în care s-au regăsit dansurile tradiţionale din această zonă, coregrafia fiind realizată de către instructorul coregraf Cătălin Voicu. Printr-o prestaţie de excepţie, prin originalitatea costumelor populare, artiștii din Deta au reuşit şi de această dată să atragăropote de aplauze de la cei prezenţi în sală, precum şi atenţia sporită a comisiei de jurizare. Formaţia de dansuri populare sârbeşti s-a prezentat cu un dans tradiţional și o coregrafie realizată de Diana Tătărușanu, care prin tematica prezentată a ridicat publicul în picioare şi a stârnit interesul celor din juriu. Ovidiu  Ivancea, directorul Casei de Cultură Deta.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support