Planuri de extindere la Alu Metall Guss

Primarul Petru Roman însoţit de deputatul colegiului 10, Gheorghe Ciobanu au vizitat zilele trecute fabrica Alu Metall Guss Ag.

Deschisă în acest an în oraşul nostru uzina de piese de aluminiu face parte din AMG Group, cel mai important producător de piese turnate de aluminiu cu sediul central în Elveţia. Directorul general al AMG Deta, Giuseppe Grasso şi directorul de marketing Adrian Ciupac, au prezentat principalele date ale investiţiei de la Deta dar şi detalii despre activitatea firmei pe plan mondial. Înfiinţată în 1903, AMG Group are unităţi de producţie în 3 ţări şi o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de franci elveţieni.

La Deta fabrica funcţionează pe o suprafaţă de 5500 metri pătraţi, produce 1500 de tone de piese de aluminiu anual, cu 100 de angajaţi şi are o cifră de afaceri de 5 milioane de franci elveţieni. Directorul Giuseppe Grasso le-a prezentat oaspeţilor planul de dezvoltare al companiei şi a cerut sprijinul administraţiei locale şi centrale pentru a duce la bun sfârşit acest plan de extindere care ar creea noi locuri de muncă pentru oraşul Deta. „Avem un potenţial de creştere foarte important aici la Deta. Vrem să mai facem încă două noi linii de producţie şi să producem peste 3500 de tone de piese de aluminiu pe an ajungând astfel la o cifră de afaceri de 25 de milioane de franci elveţieni. Vrem să ridicăm două hale noi pe o suprafaţă de 5000 de metri pătraţi. În prima fază vom angaja încă 50 de oameni, dar în final am putea ajunge la 300 de angajaţi”, a spus directorul Giuseppe Grasso.

Deputatul Gheorghe Ciobanu a asigurat echipa de management de la AMG Deta de întregul său sprijin.

„Am remarcat că lucraţi în domenii de perspectivă. În privinţa planurilor dumneavoastră de dezvoltare vă asigur că aveţi întregul meu sprijin şi sunt sigur că şi domnul primar va continua să vă ajute aşa cum a făcut-o până acum. Pentru Deta este o investiţie importantă şi mă bucur că aţi ales acest frumos oraş pentru a deschide fabrica. Am văzut încă de la primele demersuri ale investiţiei dumneavoastră aici că avem în faţă un partener serios şi domnul primar Petru Roman mi-a confirmat acest fapt. Sunt sigur că vom colabora foarte bine şi în viitor în folosul cetăţenilor din Deta şi din întreaga regiune”, a spus deputatul Gheorghe Ciobanu.

Si primarul Petru Roman i-a asigurat pe reprezentanţii invedstitorilor elveţieni de întregul său sprijin.

„Incă de la începuturile acestei invetiţii am considerat că pentru noi construcţia acestei fabrici este foarte importantă. Pe langă locurile de muncă pe care le asigură AMG este unul dintre cei mai importanţi contributori la bugetul local. Sunt convins că împreună cu domnul deputat Ciobanu vom reuşi să găsim soluţiile care să contribuie la dezvoltarea acestei investiţii. Deta se dovedeşte încă o dată o zonă deschisă pentru investitori, un oraş care oferă infrastructură şi condiţii optime pentru investiţii printre care, fără îndoială se numără şi calitatea forţei de muncă”, a spus primarul Petru Roman.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support