Poliția Deta vă informează

Având în vedere apropierea sezonului rece care datorită condiţiilor meteorologice va implica o îngreunare a traficului rutier, venim în sprijinul cetăţenilor din Deta cu o serie de sugestii de ordin practic, menite să prevină situaţiile în care chiar dumneavoastră, cititorii, ați putea deveni victime sau autori ai evenimentelor rutiere. Pe lângă activităţile şi eforturile desfăşurate de cadrele Poliţiei oraşului Deta, conduita cetățenilor este esențială pentru prevenirea evenimentelor rutiere. Sugestiile şi sfaturile practice de mai jos sunt rezultate din experienţa muncii de poliţie şi vi le punem la dispoziţie cu sprijinul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţulului Timiș.

Autovehiculele care circulă pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei trebuie să fie dotate cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maxim autorizată mai mare de 3,5 tone precum şi autovehiculele de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibe montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

Conducătorii autovehiculelor depistaţi în trafic fără echipamentele sus menţionate sunt pasibili de sancţiune contravenţională, respectiv amendă de la 9 la 20 puncte amendă (între 720 şi 1600 lei), iar ca măsură complementară, reţinerea certificatului de înmatriculare (în conformitate cu prevederile art.102, alin (1), pct. 28 din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările ulterioare).

Anvelopele ALL-SEASONS nu pot fi considerate ca fiind echivalente cu anvelopele pentru zăpadă şi nu pot fi recomandate în locul anvelopelor special construite pentru zăpadă decât dacă sunt marcate suplimentar cu unul din simbolurile M+S, M.S, MS şi M&S (potrivit scrisorii nr. 11.389 din 26.11.2011 a Registrului Auto Român).
Rubrică asigurată de Comisar Șef de Poliție Glăvan Cornel, Șeful Poliției orașului Deta.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support