Proiect european la final


Proiectul „Îmbunătăţirea cooperării transfrontaliere şi oferta turistică comună a oraşelor Vârşeţ şi Deta – aplicarea de noi tehnologii în iluminare” s-a încheiat printr-o ceremonie organizată la Vrsac.

Acest proiect poate fi considerat un succes pentru Deta pentru că în urma derulării actfivităţilor din proiect oraşul nostru a devenit un punct de atracţie pe harta turistica a judetului. Valoarea întregului proiect a fost de 865.855 euro, din care 240.000 au revenit oraşului Deta. Durata proiectului a fost de 12 luni, iar implementarea s-a făcut simultan în Deta si la Vârseţ, Serbia.

De partea sârbă a proiectului, beneficiarii au fost Parohia Ortodoxă Română, Parohia Romano-Catolică, Parohia Ortodoxă Sârbă. Alături de cele trei biserici din Vârşeţ a fost iluminată arhitectural şi Cula din dealul Vârşeţului. De partea română, beneficiarii au fost Parohia Romano Catolică Deta, Parohia Ortodoxă Română Deta, Parohia Ortodoxă Română Opatiţa şi oraşul Deta.

Cele trei lăcaşe de cult şi Turnul Pompierilor au fost iluminate arhitectural, din bani europeni, cu scopul includerii lor în circuitul turistic regional. Tot în cadrul proiectului au fost prevăzute activităţi de îmbunătăţire a imaginii turistice a oraşului Deta, cea mai importantă dintre ele fiind construcţia un brand al localităţii, înregistrat la OSIM, care alături de actuala siglă a oraşului vor sta la bază acţiunilor de promovare turistică.

Am ajuns la capătul unui drum care însă nu reprezintă şi sfârşitul călătoriei. Acest proiect a deschis o lungă serie de colaborări între Deta şi Vrsac si vom continua cu alte proiecte care ne vor apropia şi mai mult. Aceste proiecte europene ne fac să ne redescoperim, să dezvoltăm noi prietenii şi să aducem continuitate în relaţiile bune care au existat şi sunt convins că vor exista mult timp de acum încolo între ţările noastre”, a spus primarul Petru Roman la ceremonia de înceheiere a proiectului.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support