RECICLARE, RESPONSABILITATE, RESPECT!

Asociația TEAM 4LIFE, preocupată de formarea comportamentului „verde”, prietenos și responsabil față de mediul înconjurător în rândul copiilor și tinerilor, în perioada februarie – iulie 2014, a derulat un vast program de educație ecologică în rândul copiilor din Opătița.
Voluntarii și membrii asociației TEAM 4LIFE, pe parcursul a 6 luni, au inițiat și au derulat activități de ecologizare, de informare și sensibilizare privind importanța colectării selective, după care au organizat o acțiune de colectare selectivă. Timp de 8 săptămâni, cei 18 elevi de la școala din Opătița au fost încurajați să colecteze selectiv principalele deșeuri reciclabile: hârtie/carton, pet/plastic și aluminiu. Pentru ca activitatea să fie și mai atractivă, PET-urile au fost presate chiar de ei. Implicarea copiilor, dar și a părinților a fost foarte mare. Au fost colectate 25 de saci cu deșeuri de plastic. Atelierele de creație organizate, în cadrul cărora materialele reciclabile s-au transformat în adevărate opere de artă, au fost foarte apreciate de către copii. Însă activitatea cu care ne mândrim cel mai mult este aceea de amenajare a spațiului din fața școlii unde am plantat arbori, arbuști și flori. Am reușit să dăm un alt chip acestui spațiu, pe care am dori să continue să-l îngrijească locuitorii din Opătița și pe care să-l îmbogățească an de an. Pentru că am găsit copii inimoși și dornici să se implice în acțiuni ecologice, promitem să revenim. Maria Tanko.

Voluntarii asociației, care s-au implicat în activități și cărora le mulțumim: Abrudan Călin, Drăgan Cristian, Nicola Isabela, Mariș Oana, Lupu Silvia, Rotaru Adrian, Shqair Denis.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support