Rectificarea de buget de la CJT, în defavoarea oraşului nostru

Consiliul Judeţean Timiş a făcut zilele trecute o nouă rectificare de buget şi a repartizat fonduri către primării. Din păcate Deta a fost din nou pe ultimele locuri la alocarea acestor bani. Oraşul nostru a primit 4500 de lei (ceva mai puţin de o mie de euro), sumă ce nu poate fi considerată serioasă pentru o localitate ca Deta. Pentru a putea face o comparaţie şi pentru a înţelege respectul pe care majoritatea din Consiliul Judeţean o are faţă de locuitorii oraşului nostru, vă informăm că la aceeaşi rectificare Banlocul a primit 441 372 de lei (aproape 100 de mii de euro), Ghiladul 330 000 lei, Jebelul 401 000 lei, iar Comloşul Mare a fost recompensat cu jumătate de milion de lei. Criteriile după care s-a făcut această repartizare nu sunt foarte clare, dar judecând după apartenenţa politică a primarilor este foarte vizibil că toţi cei care au culoarea politică a majorităţii din CJT au primit sume mari de bani. Nu s-a ţinut cont de dimensiunea localităţii, de numărul de locuitori, de proiectele aflate în derulare, sau de priorităţile locale. 
Cu câteva luni în urmă, la penultima rectificare, Deta a primit de la CJT 2000 de lei, adică mai puţin de 500 de euro. Dacă oraşul nostru ar avea la dispoziţie întregul buget fără să fim nevoiţi să trimitem la Bucureşti banii colectaţi din taxe şi impozite nu ar mai trebui să aşteptăm rectificări şi repartizări de bani de la judeţ sau de la Bucureşti. Acest lucru se poate întâmpla dacă în România va apărea o lege a administraţiei locale care să garanteze o descentralizare reală şi care să ofere administraţiilor locale posibilitatea de a decide singure felul în care îşi gospodăresc resursele. Până atunci însă suntem nevoiţi să aşteptăm repartizările făcute de politicieni cărora nu le păsa de locuitorii unor localităţi.

La Deta oamenii nu au votat pentru un singur partid pentru ca politicienii care conduc deocamdată judeţul să îi pedepsească tăindu-le fondurile. La noi în oraş s-a votat pentru întregul eşichier politic astfel încât aceste decizii îi afectează şi pe simpatizanţii majorităţii judeţene. Aceşti politicieni nu înţeleg că administraţia nu ar trebui să aibă culoare politică iar deciziile se iau ţinând cont de câteva reguli. Majoritatea din Consiliul Judeţean care a votat această rectificare şi conducerea executivă a CJT care a propus-o au pierdut ocazia de a arăta că se pricep la administraţie şi ne-au demonstrat că ştiu să facă doar aranjamente politice fără valoare“, spune primarul oraşului Deta, Petru Roman. 

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support