RUGA BĂNĂȚEANĂ DE LA DETA

La cincizeci de zile după Paște si zece zile de la Înălțare, în duminica a opta, întreaga comunitate ortodoxă română, sărbătorește Pogorârea Sfântului Duh, Cincizecimea sau, așa cum e mai cunoscut tuturor, Rusaliile.
Această sărbătoare este harmul Bisericii Ortodoxe Române din Deta, ocazie cu care orașul nostru sărbătorește Ruga.
Bănățenii, oameni gospodari și mândri ca nimeni alții, s-au pregătit din timp, să-și poată primi musafirii așa cum se cuvine. Orașul a fost aramjat pentru sărbătoare, s-a tuns iarba, s-au văruit pomii și bordurile, iar stâlpii pentru iluminat stradal au fost împodobiți cu ghivece cu flori naturale decorative, făcându-se totodată curățenie generală în parcul orașului. În ceea ce privește divertismentul, pe platoul special amenajat pentru astfel de evenimente, publicul s-a delectat în prima seară cu formația de muzică populară condusă de renumitul acordeonist Iota Maxim, iar în cea de-a doua seară de voie bună, cunoscuta interpreta de muzică populară, Carmen Biruiescu, alături de Titian Puichita și o orchestra de excepție, au oferit tuturor celor prezenți o seara de neuitat. Spre deliciul gurmanzilor și pofticioșilor, la Rugă au fost prezente și câteva standuri comerciale, care au servit cele mai bune preparate la grătar și cele mai reci răcoritoare. Ovidiu Ivancea, director al Centrului Cultural al orasului Deta.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support