RUGA BANAŢEANĂ LA OPATIŢA

În a doua zi de Paşte, locuitorii din Opatiţa au avut motive să sărbătorească de două ori, o dată Sfânta Sărbătoare a Învierii Domnului Hristos, cât și Hramul Bisericii din localitatea lor. La iniţiativa primarului Petru Roman și cu sprijinul Primăriei, al Consiliului Local şi al Casei de cultură orăşeneşti Deta, Ruga Bănățeană a adus încă o dată bucurie în sufletele familiilor din Opatița și a invitațiilor lor. Pentru mult așteptatul eveniment a fost invitată formaţia de muzică populară condusă de cunoscutul interpret Doru Petrean, compusă din doi saxofonişti, un sopranist, organist şi armonică sârbească, ajutat de solista de muzică populară Laura Lită, care au creat o atmosferă de sărbătoare și de petrecere pentru toţi cei prezenţi. Jocul a început la orele 18.00 pe platoul amenajat în aer liber, iar balul la orele 23.30, în aceeaşi locaţie.
Cu eforturi deosebite, anul trecut au fost finalizate lucrările de reabilitare a Casei Naţionale din Opatiţa, astfel încât orice eveniment cultural reprezintă acum, o adevărată încântare și un prilej de bucurie. Atmosfera de localitate îngrijită este întregită de ceasul stradal care indică ora, data şi temperatura aerului, instalat la dorinţa cetăţenilor din localitate. Ovidiu Ivancea, director Casa de cultură.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support