RUGA DE LA DENTA

RUGA DE LA DENTA

De Sfântă Mărie, în 15 august, vecinii noștri, locuitorii comunei Denta sărbătoresc Hramul Bisericii Ortodoxe Române, ocazie cu care organizează Ruga satului. Centrul Cultural al orașului Deta a fost din nou invitat să participe la această sărbătoare, cu Ansamblul de dansuri populare românești seniori și pensionari. După slujba religioasă, membrii Ansamblului au însoțit alaiul în Parcul comunei unde au avut loc jocul și balul de Rugă. După hora tradițională, primarul comunei a salutat prezența tuturor invitaților și în mod deosebit a dansatorilor de la Deta, mulțumindu-le pentru prezența lor minunată. 

 Programul artistic a început cu un dans al copiilor din localitate și o suită de orchestră, protagoniști fiind copii și tineri din Denta, după care Centrul Cultural din Deta a dat startul petrecerii cu un dans specific zonei de câmpie, prezentat de Formația artistică a pensionarilor. Momentul coregrafic a continuat cu  suite de dansuri populare prezentate de seniori, suite care au pus în evidență pasul moale legănat al jocului popular din câmpia banatică, cu o coregrafie realizată de instructorul coregraf Voicu Cătălin. Publicul și organizatorii au fost urmărit cu mare atenție întrega prestație a dansatorilor noștri și i-au răsplătit cu multe aplauze dar și cu diplome înmânate de către primarul și viceprimarul comunei. Felicit cele două ansambluri pentru aportul adus în promovarea orașului Deta, știu că pe orice scenă ar evolua, atât în țara cât și din străinătate, artiștii din Deta vor avea mereu o prestație la cele mai înalte standarde. Cu riscul să mă repet, e bine de știut că, nimic din toate acestea nu ar fi fost posibile fără sprijinul și susținerea Primăriei orașului Deta și al Consiliului Local al orașului Deta.  (Ovidiu Ivancea – director Centrul Cultural Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support