Şcolile din Deta ferite de gripa porcină

În oraşul nostru, gripa nouă este ţinută departe de copii, prin prevenţie, atenţie sporită şi informare
Chiar înainte de începutul anului şcolar, directorul Grupului Şcolar “Sfantu Nicolae” Deta şi cadrele didactice au stabilit în cadrul consiliului profesoral ca fiecare diriginte de clasă să aibe o întâlnire cu părinţii în care să le explice modalităţile de prevenţie şi consecinţele grave pe care aceast virus le poate avea asupra copiilor. Mai mult decât atât, la nivel de şcoală, s-a înfiinţat o comisie de profesori, pregătiţi să acţioneze în cazul în care apare un caz de gripă nouă. “În fiecare dimineaţă, profesorii care ţin prima oră, întreabă şi verifică elevii dacă au orice simptom de gripă. Suntem extrem de precauţi”, spune Ion Jinaru, directorul Grupului Şcolar “Sfântu Nicolae”. “În ultimele două săptămâni, în urma triajului epidemiologic zilnic, am trimis în jur de 50 de copii la medic deoarece prezentau simptome de gripă. Din fericire a fost vorba doar de răceală obişnuită, nu avem nici un caz de gripă porcină. Copiii s-au reîntors la şcoală” continuă directorul şcolii.
Cadrele didactice sunt pregătite şi lucrează în echipă pentru a preveni eventualele cazuri de îmbolnăvire. Şcoala dispune de pastile speciale de dezinfectare şi cunoaşte procedura ulterioară de contactare a instituţiilor abilitate care trebuie să cureţe şcoala, însă până în momentul de faţă nu s-au impus astfel de măsuri, neavând nici un elev bolnav de gripă porcină. Personalul şcolii este mai atent ca niciodată la curăţenie, copiii având la dispoziţie, în orice moment, apă curentă şi săpun.
“În ceea ce priveşte rolul părinţilor, aceştia trebuie să fie atenţi la cel mai mic semn de gripă. Supravegherea este esenţială. În cazul în care elevul se arată slăbit, se simte rău şi are simptome de răceală, trebuie dus de urgenţă la medicul de familie, contactată şcoala şi izolat până se stabileşte despre ce fel de gripă este vorba. Este important ca părinţii să fie în legătură cu şcoala, căci în cazul unei îmbolnăviri cu gripă nouă, trebuie izolaţi la rândul lor, copiii şi profesorii care au intrat în legătură cu elevul bolnav ” completează Ion Jinaru, directorul Grupului Şcolar “Sfântu Nicolae”. La recomandarea Inspectoratului Şcolar Judeţean, şcoala va evita expunerea elevilor la grupuri mari de persoane, urmând ca în câteva zile să se hotărască dacă elevii vor mai susţine spectacolul de 1 decembrie şi vizita de lucru la Bordany. Precauţi cu sănătatea copiilor, profesorii se gândesc că ar fi mai bine să se anuleze evenimentele cu mult public.
Simptomele gripei porcine
Simptomele infecţiei cu gripă porcină la oameni sunt similare cu simptomele gripei sezoniere. Principalele semne ale îmbolnăvirii sunt:
Febră (peste 38ºC)
Oboseală
Inapetenţă
Tuse, durere în gât.
Unele persoane infectate cu gripă porcină au prezentat stări de voma si diaree.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support