Scurt bilanț de toamnă la Asociația Seniorilor din Deta


Lunile septembrie și octombrie au fost pline de emoții, pregătiri și trei deplasări importante pentru seniorii din Deta. Alături de echipa de dansuri, mai mulți membrii ASD au participat la spectacolul și concursul organizate cu ocazia Festivalului țuicii și magiunului din localitatea Coka, Serbia. Prezența lor a fost una apreciată, seniorii întorcându-se acasă cu premii și multe felicitări din partea gazdelor. Iată și rezultatele lor: la ţuică, Tânjălău Nicolae a obţinut medalia de aur iar Spâng Cornel medalia de argint; la magiun au primit medalii de aur: Neda Iovanca, Vesici Zvezdana, Drăgan Nicolae, Iordache Livia, iar medalii de argint au fost acordate pentru Spâng Mărioara şi Drăguţ Rodica. Au mai primit menţiuni pentru ţuică Frunţeanu Ioan şi Matiş Avram, iar pentru gem: Sculean Dorina, Avram Maria, Duca Elisabeta. Asociaţia Seniorilor Deta a primit o diplomă din partea organizatorilor, în semn de mulțumire pentru onorarea invitației de a participa la unul dintre cele mai importante evenimente din localitatea Coka.

În zilele de 19, 21, 26 şi 28 septembrie a fost organizată o excursie la Mânăstirea Sfânta Ana din Orşova şi o croazieră pe Dunăre, cu şalupa, ocazie cu care au fost vizitate Cazanele Dunării, unele din cele mai impresionante formațiuni calcaroase situate atât pe malul românesc cât și pe malul sârbesc. În unele locuri din această zonă superbă, Dunărea se îngustează până la 230 de metri și are o adâncime de peste 80 de metri, în zona Cazanele Dunării. Plimbare cu şalupa pe Dunăre reprezintă „sarea și piperul” turismului din Orșova și Cazanele Dunării, fiind o experiență de neuitat, în care diversitatea reliefului, frumusețiea naturii, adrenalina și minunatele obiective turistice au ţinut interesul seniorilor la cele mai înalte cote. Mulțumim primarului Petru Roman pentru sprijinul constant și implicarea activă în acest proiect și în general în activitățile Asociației Seniorilor din Deta, mulțumim Consiliului Local și tuturor celor care au contribuit la această experiență de neuitat.

Tot în luna septembrie, seniorii au participat cu 17 membri la Festivalul de gătit din localitatea Bordany (Ungaria) şi la Concursurile de gătit „Ceaunul şi grătarul” din oraşul Deta şi din satul Opatiţa, unde echipele ASD s-au prezentat foarte bine.

Mulţumim tuturor membrilor executivului și membrilor comisiilor pe probleme care au dovedit mult interes pentru acţiunile organizate de Asociaţia Seniorilor din Deta. (Alexandru Voiculescu)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support