Spectacol peste graniță

La începutul lunii august, ca urmare a invitației făcute de omologii de peste graniță, Centrul Cultural Deta a fost prezent cu Ansamblul de dansuri populare românești – seniori și Ansamblul de dansuri populare sârbești – tineret, în localitatea Coștei din Serbia unde comunitatea românească a sărbătorit „Zilele Costeiului”.

Într-o atmosferă festivă, formațiile noastre împreună cu Formația de fete a Societății Culturale „Mihai Eminescu” din Coștei, au prezentat un program artistic care a fost în întregime pe placul publicului. Deschiderea a fost făcută de formația gazdă – păstrătoare a portului popular autentic românesc care s-a remarcat cu o suită de dansuri populare de fete din câmpia banatică. Orașul Deta a debutat în spectacol cu Ansamblul de dansuri populare românești care a evoluat cu o suită de dansuri populare din zona de munte, un dans de fete și o suită de dansuri din Valea Bolvașniței. Experiența dobândită prin multele apariții pe scenă, coregrafia profesionistă realizată de instructorul Cătălin Voicu, alături de frumusețea dansului și a portului popular au fost răsplătite de public cu multe aplauze și aprecieri. Ansamblul de dansuri populare sârbești a încheiat o seară minunată prezentând o suită de dansuri populare din zona centrală a Serbiei cu o coregrafie semnată de Diana Tătărușanu. În semn de mulțumire și recunoștință față de Deta și de Centru său cultural, primarul localității Coștei, Viorel Bălăgean, a acordat diplome atât formațiilor participante cât și instituției. (Ovidiu Ivancea, directorul Centrului Cultural Deta)

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support