Spital modern pentru locuitorii din Deta

Secţia de nou născuţi de la Spitalul Orăşenesc Deta a fost inaugurată în această lună după ce s-au făcut lucrări de reparaţii şi renovare. Alături de conducerea spitalui la inaugurare s-au aflat primarul Petru Roman şi deputatul colegiului 10 Gheorghe Ciobanu. Lucrările la secţia de nou născuţi au început în luna aprilie a acestui an fiind finanţate de la bugetul de stat în urma unui amendament făcut de deputatul Gheorghe Ciobanu. Intervenţia deputatului colegiului 10 a făcut ca spitalul să primească 400 de milioane de lei vechi bani din care secţia de nou născuţi a fost reabilitată complet. S-au făcut lucrări de reparaţii, tencuieli, zugrăviri, s-au reparat instalaţiile astfel încât din această toamnă, tinerele mame din Deta şi din întreaga zonă, vor avea condiţii europene pentru naşteri. “Este un prim pas spre ceea ce vrem să realizăm la Deta”, a spus deputatul Gheorghe Ciobanu. “Sanatatea este o prioritate pentru noi, atât pentru mine cât şi pentu domnul primar Roman. Locuitorii din Deta vor vedea rezultatul acestor eforturi în cel mai scurt timp”, a mai spus Gheorghe Ciobanu. Medicii din spitalul Deta s-au arătat foarte mulţumiţi de felul în care sunt tratate problemele lor în această perioadă grea. Directorarea Stana Terezia le-a mulţumit atât primarului Petru Roman cât şi deputatului Gheorghe Ciobanu pentru sprijinul acordat spitalului. “Este o bucurie pentru mine să văd că suntem ajutaţi de autorităţi şi sunt convinsă că investiţiile vor continua şi vom reuşi să îi tratam pe locuitorii din Deta în cele mai bune condiţii, într-un spital modern şi dotat”, a spus directoarea Stana Terezia la inaugurarea secţiei de nou născuţi.

Reabilitare totală
După ce secţia de nou născuţi a fost dată în folosinţă, primarul Petru Roman a anunţat o nouă investiţie importantă la spital. “Secţia de nou născuţi este etapa a doua dintr-un plan important de investii în sănătate. Primul pas a fost făcut la Opatiţa unde am dat recent în folosinţă un dispensar nou. A urmat secţia de nou născuţi de la spitalul din Deta finalizată în august. Al treilea pas îl reprezintă reabilitarea totală a spitalului din Deta, o lucrare amplă ce va fi finalizată în luna decembrie a acestui an. Toate aceste lucrări sunt necesare pentru că sănătatea locuitorilor din Deta este importantă pentru noi toti”, a spus primarul Petru Roman. Lucrările de reabilitare la spital au început deja prin montarea schelelor. Vor fi schimbate toate geamurile şi uşile şi vor fi montate geamuri şi uşi de termopan. Se va face izolarea termică a întregii clădiri, vor fi montate instalaţii sanitare noi, se va reface instalaţia electrică şi cea de încălzire. Întreaga lucrare va costa 720 000 de euro, finanţarea fiind asigurată de la bugetul de stat. “Banii sunt deja în cont şi lucrarea se poate face fără nici o problemă. Până în decembrie vom avea un spital nou nouţ la Deta”, a mai spus Petru Roman. În paralel se lucrează la dotarea cu aparatură medicală a spitalului. O parte dintre aparatele necesare au sosit deja printre acestea numărându-se un incubator pentru nou născuţi. Dacă şi Ministerul Sănătăţii va reuşi să rezolve problema salarizării medicilor, până la sfârşitul anului locuitorii din Deta se vor putea bucura de tratamente medicale la nivel european. A.L.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support