Ștrandul Termal, preluat de Primăria Deta

După ani de zile în care a fost ținut în paragină de către firma care l-a primit în concesionare, Ștrandul Termal a reintrat în posesia Primăriei, cu promisiunea autorităților locale că va fi readus la starea de funcționare.
Povestea degradării Ștrandului Termal a început în anul 2007 când firma SC „Agromec” SA Jebel a profitat de intențiile bune ale consilierilor locali  din Deta și a primit în concesiune proprietatea, cu obligația clară de a realiza investiții și a-l deschide către public. Un an mai târziu, o Comisie a Primăriei oraşului Deta a constatat că societatea nu îşi respectă obligaţiile contractuale, nerealizând investiţiile stabilite prin contractul de concesiune şi a propus rezilierea contractului de concesiune. Primăria oraşului Deta a solicitat în mai multe rânduri societăţii concesionare să predea Ştrandul Termal şi să părăsească proprietatea întrucât nu a respectat obligaţiile contractuale, însă așa cum era de așteptat, firma s-a împotrivit și a amânat cât a putut momentul plecării.
Confruntată cu refuzul nejustificat al firmei „Agromec” Jebel, Primăria oraşului Deta a iniţiat o acţiune de evacuare în faţa instanţelor  judecătoreşti. Prin sentinţa civilă nr. 515/2010 a Judecătoriei Deta şi decizia civilă nr.9/2012 a Tribunalului Timiş s-a admis solicitarea Primăriei Deta şi s-a dispus evacuarea  SC „Agromec” SA Jebel din Ştrandul Termal Deta. Ca urmare a acestor hotărâri judecătoreşti, la începutul anului 2012, Primăria şi Consiliul local Deta au reintrat în posesia Ştrandului Termal.
“Ștrandul Termal a fost preluat de Primărie într-o avansată stare de degradare, este aproape distrus, însă Primăria va face toate eforturile necesare pentru a-l readuce la starea de funcționare. Dorința mea este ca, de îndată de vremea va permite, Ștrandul Termal să poată fi deschis publicului” a precizat primarul Petru Roman. Raul Cozarov.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support