Trăieşte curat, colectează separat!

Trăieşte curat, colectează separat!

Ce depunem in pubela neagră pentru deșeurile reziduale:

Deșeurile reziduale se colectează in pubela neagra (120 l sau 240l): resturi de carne si peste, gătite sau proaspete; resturi de produse lactate (lapte, smântâna, brânza, iaurt, unt, frișcă); oua întregi; grăsimi animale si uleiuri vegetale (in cazul in care nu se colectează separat); excremente ale animalelor de companie; scutece/tampoane; cenușă de la sobe (daca se ard si cărbuni); resturi vegetale din curte tratate cu pesticide; lemn tratat sau vopsit; conținutul sacului de la aspirator; mucuri de țigări; vesela din porțelan/sticla sparta, geamuri sparte. resturi de fructe si de legume proaspete sau gătite; resturi de pâine si cereale; zaț de cafea/resturi de ceai; par si blana; haine vechi din fibre naturale (lâna, bumbac, mătase) mărunțite; coji de oua; coji de nuca; cenușă de la sobe (când se arde numai lemn); rumeguș, fan si paie; resturi vegetale din curte (frunze, crengi si nuiele mărunțite, flori); plante de casa;ziare, hârtie, carton mărunțite, umede si murdare.

 

Ce depunem în pubela galbenă/sacul galben pentru deseuri reciclabile:

Deșeurile reciclabile de tip hârtie si carton curate si mărunțite si deșeurile reciclabile din material de tip plastic, metal si lemn se colectează in pubele de culoare galbena in mediul urban , respectiv in saci de culoare galbena in mediul rural: hârtii și tipărituri, cartoane, deșeuri din metal (doze de băuturi, cutii şi capace din aluminiu) și resturi plastice (pungi, flacoane de detergenți ori de săpun lichid, PET-uri pentru apă, suc, bere sau alte băuturi). De asemenea, în pubela galbena/sacul galben pot fi puse și paharele de iaurt și smântână, precum și ambalajele de tip tetrapak (cutii pentru lapte ori suc). Înainte de a fi puse in recipientul destinat, ambalajele trebuie golite complet si clătite! Dopurile PET-urilor se scot !Pentru a reduce volumul cantității deșeurilor de ambalaje depozitata, aceasta se pliază, se strivesc sau se turtesc!

 

Ce punem în containerul verde:

Deșeurile reciclabile din material de tip sticla alba/colorata se colectează in containere tip clopot de culoare verde : sticlă alba/colorata, borcane – fără dopuri , capace. Nu este permis amestecul sticlei cu deșeuri din materiale de tip porțelan/ceramica.

 

Biodeseurile produse in gospodarii vor fi tratate prin compostare la locul de producere, in gospodăriile dotate cu unități de compostare individuale.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support