Un gest mic face diferența pentru un mediu înconjurător mai curat

La iniţiativa Comisiei Sociale a Consiliului Local Deta şi cu ajutorul Primăriei oraşului, sâmbătă, 5 aprilie 2014, s-a dat startul unei acţiuni de voluntariat care a avut ca şi obiective strângerea de deşeuri din parcul Anton Kratzer şi de-a lungul şoselei dintre Deta si Opatiţa, recondiţionarea podului de piatră din parc si plantarea de pomi pe fosta groapă de gunoi a oraşului. Echipaţi cu saci, mănuşi, ustensile de grădinărit şi cu dorinţa de a face un bine mediului şi comunităţii, cei 72 de voluntari s-au dovedit extrem de eficienţi şi, în interval de câteva ore, au reuşit să atingă toate obiectivele propuse.
Cei mai mici voluntari au adunat deşeurile din parc, au tasat pământ pe marginea aleii care duce spre ştrand și au curăţat Monumentul Eroilor. Echipa Team4Life a recondiţionat podul de piatră, iar echipa de seniori a curăţat grădina de lângă stadion. În afara oraşului au acţionat voluntarii din Opatiţa, iar pe fosta groapă de gunoi, o altă echipă a reuşit să planteze 300 de pomi, donaţi de  către domnul Crâsta Voicu, şeful Districtului Silvic Deta. Cei mai mulți voluntari au fost tineri, ceea ce demonstrează dorinţa acestora de a se implica activ în viaţa comunităţii, lucru pentru care îi felicităm și îi apreciem.
Acţiunea de voluntariat pentru curățarea mediului înconjurător se doreşte a deveni o tradiție în luna aprilie a fiecărui an, convinşi fiind că, în viitor, întreaga comunitate va răspunde din ce în ce mai bine. Gerhart Şămanţu.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support