Viitorul sună bine la SC Alu Metall Guss


Joi, 13 octombrie 2011, la sediul SC Alu Metall Guss SRL Deta a avut loc o premieră. Pentru prima dată ședința Consiliului de Administrație (CA) a Allu Metall Guss, cea mai veche turnătorie de aluminiu din lume, are loc în străinătate și nu la sediul companiei din localitatea elvețiană Gonteschwil. La finele ședinței, s-a luat decizia extinderii fabricii de la Deta, ceea ce înseamnă noi locuri de muncă.

La Deta a venit întreaga conducere a companiei, în frunte cu domnul Georg Vaas, patronul și președintele Consiliului de Administraţie. Alături de acesta au mai fost prezenți și alți importanți membrii ai CA, dintre care amintim pe dr. Martin Wernli, vicepreședintele companiei și Kurt Ott, directorul financiar al grupului AMG, dar și directori ai companiilor grupului AMG. Programul vizitei conducătorilor grupului AMG la Deta a cuprins analize ale activităților a patru companii din grupul AMG: AMG Elveția, AMG Elveția Holding AG, AMG CNC AG și a celei mai noi companii, având vârsta de doar șase luni, Alu Metall Guss SRL Deta. Rând pe rând, directorii companiilor menționate au intrat în sala de consiliu prezentând liderilor grupului rapoartele activității firmelor pe care le conduc. Membrii CA au analizat rezultatele obținute și au adoptat strategii pentru fiecare dintre companiile membre ale grupului. Pentru cea de la Deta, decizia Consiliului de Administrație se rezumă la un singur cuvânt: extindere.

Noi locuri de muncă
”Hotărârea de a investi la Deta a fost o decizie corectă. Concurența nu vine în acest moment din Europa, ci din Asia și India. Producem în prezent, la standarde de calitate deosebite, pentru companii din Elveția, Germania și Franța, firme renumite în sectorul distribuției de energie. Grupul AMG dorește să extindă capacitatea de producție la Deta cu noi sectoare de producție a componentelor necesare industriei medicale și roboticii. Avem în prezent 50 de angajați. Până la finele acestui an vom ajunge la 100 de angajați, iar în 2012 vom avea 120 angajați. Piața este bună și are nevoie de produsele fabricate la Deta„ spune dl. Grasso Giuseppe, director general SC Alu Metall Guss SRL Deta.

”Vrem să creștem activitatea la Deta”
Dl. Georg Vass, patronul și președintele CA a AMG AG consideră fabrica din Deta deosebit de importantă în activitatea europeană a grupului. ”După centrala noastră din Elveția, Deta este pe locul doi ca importanță. Noi vrem să creștem activitatea la Deta. Grupul AMG este lider pe piața externă și avem șanse bune să fim în continuare primii prin activitatea de la Deta, folositoare atât pentru Elveția cât și pentru România” a spus patronul grupului AMG.

”Administrația locală ne poate fi de ajutor în extindere”
Dl. Grasso Giuseppe, director general SC Alu Metall Guss SRL Deta spune că a avut și are o colaborare bună cu Primăria Deta, cu primarul Petru Roman. ”Am fost recent împreună cu domnul primar Roman la întâlnirea premierului României, Emil Boc, cu oamenii de afaceri. Primul ministru a spus că România va susține investițiile străine și extinderea, dezvoltarea companiilor care au sosit în țară, dar și că va oferi sprijin la absorbția unor fonduri europene Noi vom extinde activitatea la Deta și consider că Primăria Deta ne poate ajuta la accesarea fondurilor europene”, a mai spus domnul Grasso Giuseppe, director general SC Alu Metall Guss SRL Deta.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support