VIZITĂ PESTE GRANIŢĂ A SENIORILOR DIN DETA

La începutul lunii august, Asociaţia Seniorilor din Deta, prin intermediul unei delegații de 10 persoane, a onorat invitaţia organizaţiei Seniorilor din Plandişte și a luat parte la sărbătoarea localității din Serbia. Unul dintre cele mai emoționante momente a fost tradiţionala tăiere a colacului, alături de naşii sărbătorii, familia Gruiescu din comuna Plandişte, iar cea mai „delicioasă” activitate a fost fără niciun dubiu, participarea cu două echipe de bucătari amatori la concursul gastronomic „Ceaunul şi Grătarul” din Plandiște. Echipa condusă de către domnul Spîng Cornel, din care au făcut parte Spîng Mărioara, Stoica Alexandru, Stoica Ana și Drăgan Nicolae a pregătit ciolan cu fasole, iar cea de-a doua echipă formată din Ghergulov Iuliana, Sculean Dorina, Poteţ Aneta, Matici Maria şi Vesici Svetalna, în frunte cu Magdău Dumitru, a gătit tocăniţă cu cartofi. Deşi au fost într-o reală competiţie, ambele echipe de seniori ai oraşului nostru au obţinut premiul I, aducând acasă încă o plachetă, ca reprezentanţi de seamă a Primăriei Oraşului Deta.
Pe lângă participările internaționale, pe plan local, Asociaţia Seniorilor din Deta se află în febra pregătirilor pentru desfăşurarea concursului de şah, table şi remi, competiție care va avea invitaţi din localităţile sârbeşti Plandişte şi Coştei, precum şi din localitatea noastră vecină Ciacova. Bineînţeles în concurs sunt aşteptaţi, în primul rând, pensionarii din oraşul nostru, Deta. Tot în această toamnă, începând cu luna septembrie, se va organiza cea de-a doua excursie destinată seniorilor în 2014, iar în luna octombrie va avea loc Balul al Pensionarilor. Nu în cele din urmă, după succesul din Plandiște, pasionații gustului din Asociația Seniorilor așteaptă cu mare nerăbdare ediţia 2014 a concursului gastronomic „Ceaunul şi Grătarul” din oraşul Deta. Alexandru Voiculescu.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support