Ziua Eroilor la Deta

În fiecare an, la șase săptămâni de la Paște, întotdeauna într-o zi de joi, sărbătorim Înălțarea Domnului, Sf. Constantin și mama sa Elena, totodată această zi de sărbătoare, fiind declarată și Ziua eroilor.

La fel ca în anii precedenți, aceste zile de o însemnătate deosebită, sunt marcate și în orașul nostru prin organizarea de acțiuni sau evenimente culturale. Anul acesta, atât la Deta cât și la Opatița, în fața Monumentului Eroilor, a fost oficiată o slujbă de pomenire în amintirea celor care și-au dat viață pentru România, slujbă oficiată de către preotul paroh Rujan Ionel la Opatița, iar la Deta de către preotul paroh Ciprian Blagoe și protopopul Ioan Prisăcean. Cuvântul de deschidere i-a aparținut primarului orașului, domnul Petru Roman, iar prezentarea datelor istorice a fost realizată și prezentată de domnișoara Diana Tătărușanu. În premieră pentru localitatea Opatița, a doua oară la Deta, corul mixt al Centrului Cultural al orașului Deta, sub baghetă domnului profesor Dan Orosan, a interpretat Imnul de stat al României „Deșteaptă-te române” și Imnul eroilor. Principalele instituții din orașul nostru, partidele politice, uniunile și asociațiile au depus coroane de flori în cinstea eroilor căzuți la datorie, după cum urmează: Primăria Deta, Asociația veteranilor de război, Biserica Ortodoxă Română, Poliția orașului Deta, Poliția de frontieră a orașului Deta, Unitatea de jandarmi Deta, Unitatea de pompieri militari Deta, Liceul Tehnologic Sf. Nicolae Deta, Partidul Național Liberal, Partidul Social Democrat, UDMR, UBB, Uniunea sârbilor, Partidul Conservator, Asociația seniorilor din Deta și Forumul German Deta. Ovidiu Ivancea, director al Centrului Cultural al orasului Deta.

Related Post

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support